Få YKB-certifikat på distans!

Jobbar du med tunga transporter såsom buss och lastbil? Trafiksäkerhet är ett ansvarsfullt arbete och att ha giltigt yrkeskompetensbevis, YKB, är enligt lag ett krav för att få utföra dessa transporter. Nu erbjuder vi YKB digitalt!

Vad är YKB?

YKB står för yrkeskompetensbevis och är enligt lag ett måste för dig som kör tunga fordon i yrkesmässig trafik. Exempel på tunga fordon i yrkesmässig trafik är buss och lastbilar. Yrkeskompetensbeviset är giltigt i fem år och förnyas genom fortbildning.

Det är dock inte alltid lätt att samla grupper i rådande situation men trots detta måste samhällets arbete fortsätta fungera. Vi på Presto är därför glada att nu kunna erbjuda YKB Delkurs 1 “Sparsam Körning”, Delkurs 2 “Godstransporter” och Delkurs 3 “Lagar & regler” på distans.

Hur får jag digitalt yrkeskompetensbevis?

  • En dator/surfplatta med internetanslutning.
    Länk till utbildningen får du vid anmälan.
  • Delta på hela utbildningen utan att avvika och du som deltagare ska sitta ensam vid din dator
  • Ett giltigt id-kort
  • Ha kameran på för att verifiera ditt deltagande

7 timmar av 35 timmar (en delkurs) är godkänt att genomföra på distans. De delkurser som är valbara är följande:

  • Delkurs 1 “Sparsam körning”
  • Delkurs 2 “Godstransporter”
  • Delkurs 3 “Lagar & regler”

Du som deltagare har ett eget ansvar att hålla koll så att du inte går fler delkurser eller överskrider antalet tillåtna timmar digitalt. Skulle det ske kommer endast den ena delkursen av de digitala att godkännas (oavsett om man väljer att gå via fler utbildningsleverantörer).

Rådfråga Kompetensrådgivare

Vi förstår att det kan uppstå många frågor kring YKB på distans.
Kontakta oss så svarar våra kompetensrådgivare gärna på era funderingar: 010-45 20 060 eller maila oss!

Anpassa
Den här webbplatsen använder sig av cookies för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner som underlättar ditt användande av webbplatsen.