HLR Kurs för ert företag i Stockholm

Vi på Presto erbjuder en företagsanpassad HLR kurs i syfte att sprida den viktiga kunskapen kring hur man genomför hjärt- och lungräddning. Kursen erbjuder teoretiska och praktiska moment, så att personalen på företaget ges rätt verktyg för att kunna rädda liv i väntan på en ambulans. Tack vare kunskap om hur man ska agera i en så allvarlig situation som ett plötsligt hjärtstopp kan fler överleva och tillvaron blir säkrare för alla, oavsett situation.

Varje år drabbas runt 10 000 personer av plötsligt hjärtstopp, där endast 500 överlever. Det gör plötsliga hjärtstopp till en av de främsta dödsorsakerna, men med fler personer som vet hur man ska agera, kan fler överleva ett hjärtstopp. Det handlar om ett snabbt agerande när en olycka sker, och den som kan hjärt- och lungräddning och är först på plats ökar markant chanserna för den drabbade att överleva.

Vi på Presto är noga med att ta till oss den senaste kunskapen på området, och därför kan du lita på att vår HRL kurs håller hög kvalitet. Genom att låta personalen på företaget gå en HRL kurs bidrar ni till en säkrare arbetsplats men också ett säkrare samhälle eftersom kunskapen kan komma till nytta var som helst för den som är först på plats.

Vi är rikstäckande och erbjuder kurser i HLR i Stockholm, Göteborg och Malmö där vi kommer till ert företag och utbildar i hjärt- och lungräddning. Givetvis krävs det inga förkunskaper för att gå en HRL kurs hos oss.

HLR kurs – upplägg

Kursen i HLR tar ungefär tre timmar och med max 12 personer per grupp och tillfälle. Vi bistår med en erfaren instruktör och tillämpar praktiska övningar både på varandra och på övningsdocka. Under kursen går vi igenom:

  •   Lägesbedömning
  •   Hur man kontrollerar medvetande, andning och puls (MAP)
  •   Framstupa sidoläge
  •   Larma till 112 och tillkalla ambulans
  •   Mun-mot-mun-metoden
  •   Hur man utför hjärtkompressioner
  •   Se till att den drabbade har fria luftvägar.

Efter en HLR kurs med oss på Presto kan du självständigt genomföra en hjärt- och lungräddning som första person på plats vid ett olycksfall. Du lär dig om hjärt- och lungräddning både teoretiskt och med praktiska övningar – allt för att du ska känna dig trygg i ditt agerande när någon drabbas av ett hjärtstopp.

Alla som deltar i HLR kursen får med sig ett utbildningsbevis hem.

Vår HRL kurs går självklart linje med Svenska HLR-rådets riktlinjer, som uppdateras var femte år. När du väl gått en kurs hos oss kan det därmed vara bra att vara uppmärksam på nya uppdateringar på området, för att hela tiden följa de rekommendationer som finns.

HLR kurs i Stockholm, Göteborg eller Malmö

Varmt välkommen att boka en HRL kurs med oss, antingen hos oss eller på er arbetsplats. Kunskap inom hjälrt- och lungräddning gör att ert företag bidrar till en ökad säkerheten på arbetsplatsen, men också i samhället. Gör gärna en bokningsförfrågan online, så hittar vi ett passande datum. Det går även bra att ringa eller maila till oss.