Ledig tjänst: Brandskyddstekniker Skärholmen

Presto söker nu säljande brandskyddstekniker

Vill du vara med i vidareutvecklingen av ett av landets mest välrenommerade företag i branschen och arbeta som Brandskyddstekniker i en familjär organisation? Presto expanderar och söker därför medarbetare till vårt kontor i Skärholmen, där du kommer få en gedigen introduktion. Har du viljan, ambitionen och drivkraften kan du mycket väl vara rätt person för bolaget. För dig som är ny i branschen kommer Presto utbilda dig inom området. Läs mer om tjänsten och sök redan idag!

Vilka är vi?

Prestokoncernen som är en svensk familjeägd företagsgrupp som grundades 1959. Presto finns lokalt närvarande i hela Norden och i Sverige finns regionkontor och servicedepåer på ett 30-tal orter. Koncernen har idag ca 300 anställda men växer successivt i en spännande och utvecklande bransch. Företaget är en helhetsleverantör av tjänster och produkter inom riskhantering mot brand – det vi kallar för Fire Risk Management.

Vem söker vi?

Som Brandskyddstekniker kommer du arbeta med att säkerställa funktionen av kundernas brandskydd. Det innebär exempelvis att du kontrollerar befintlig brandskyddsutrustning samt informerar om bristerna efter utförd kontroll. I rollen ingår även att informera kunderna du träffar om företagets olika lösningar. I ditt arbete kommer du:

 • Arbeta ute på fältet genom att besöka våra kunder. Till ditt förfogande har du en Presto-servicebil och en handdator där du registrerar dina uppdrag.
 • Ansvara för att boka kunderna för genomgång av deras lokaler och befintliga brandskyddsprodukter.
 • Genomföra kundbesök i syfte att presentera företaget, samla information och berätta hur Presto kan hjälpa kunden med deras brandskydd.
 • Dokumentera kundbesök, lämnar offertunderlag samt utför andra administrativa arbetsuppgifter som uppstår efter kundbesök.

Vem är du?

 • Tidigare arbetat i ett serviceyrke och gärna med kundkontakt.
 • Har avklarad gymnasieutbildning med godkänt resultat.
 • Innehar B-körkort.
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Har god datorvana i Officepaketet.
 • Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom branschen men det är inget krav för tjänsten.

Som person gillar du att arbeta självständigt och du är duktig på att lösa problem som kan uppstå. Du är skicklig på att bemöta andra människor vilket innebär att du kan prata med dina kunder och informera dem om såväl brister som förbättringsmöjligheter. För att trivas i rollen är du som söker initiativtagande och händig. Du har ett strukturerat arbetssätt och du kan omsätta instruktioner i praktisk handling. Vidare har du som söker en ansvarskänsla och en stor portion vilja att lära dig mer om branschen.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid tillsvidare, provanställning tillämpas.
 • Lön: Fast månadslön samt en rörlig del
 • Arbetstider: Vardagar mellan kl. 07:00-16:00. 40 timmar/vecka.
 • Placering: Skärholmen

Välkommen med din ansökan!

Ansökan skickas via e-mail till tommy.ravinale@presto.se. Har du frågor om tjänsten går det bra att kontakta servicechef Tommy Ravinale, 010-45 20 401. Vi tar emot ansökningarna löpande och kallar de vi finner intressanta till intervju.


Presto Brandsäkerhet AB är en komplett leverantör av produkter och tjänster inom brandskydd och utrymningssäkerhet med tillhörande rikstäckande service. Prestokoncernen är en svensk familjeägd företagsgrupp med huvudkontor och egen tillverkning samt centrallager i Katrineholm. Ytterligare en produktionsenhet finns i Gnosjö. Företaget startade 1959. Presto finns lokalt närvarande i hela Norden genom egna dotterbolag, servicekontor och samarbetspartners. Totalt har koncernen 300 anställda och beräknas omsätta ca 500 MSEK under 2017.