Utbildning för kriminaltekniker på Kebnekaise

“Att veta och förstå är nyckeln till trygghet. Kunskap och insikt är ovärderligt för säkerheten i alla miljöer. När du har kunskapen infinner sig tryggheten och då kan vi mentalt fokusera på det arbete som ska genomföras på plats”, så resonerade Polismyndigheten inför deras utbildning med oss uppe på Kebnekaise.

Hos oss på Presto är utbildning viktigt, så viktigt att vi till och med känner ett ansvar över att ha uppdaterade och tillgängliga utbildningar inom brandsäkerhet och olycka på arbetsplatser. Ibland får vi frågor om utbildningar utanför vår ordinarie portfölj, då planerar och utformar våra experter en anpassad utbildning utifrån de förutsättningar som ges. Det var så det var när vi fick frågan från Polismyndigheten om en utbildning gällande “alpin arbetsmiljö”.

Kravställningen från Polismyndigheten var tydlig: öka vetskapen och erfarenheten kring utrustning, terminologi samt egen säkerhet i både laviner, glaciärer och bergsmiljöer. “Vårt jobb som kriminaltekniker är att lägga fullt fokus på våra arbetsuppgifter, oavsett i vilka extrema miljöer vi kan befinna oss i”, säger Urban Johansson, Regional DVI-koordinator från polisen. “Kunskapen är en investering för framtiden och med hjälp av Prestos expertis tog vi gemensamt fram en anpassad utbildning” fortsätter han.

Kärleken för berget
25 expeditionsuppdrag på Grönland, 20 expeditionsuppdrag på Svalbard, svenskt forskningsteam på Antarktis, alpina fjällräddningen och samtidigt över 30 år som bergsguide. Det är en mäktig erfarenhet vår instruktör för denna utbildning besitter och Anders kärlek för berget genomsyrar allt han gör.

“Denna utbildning är uppdelad i tre delar och detta är utbildning 2 av 3. Det bästa sättet att lära sig är att uppleva och förstå riskerna på plats”, säger Anders Bergwall, instruktör på Presto. “Att få kunskap om miljön & terminologin gör, i detta fallet, kriminalteknikern effektiv, fokuserad, starkare mentalt och följsam med guide nästa gång de arbetar i liknande extrema miljöer. Vi ser fram emot att följa deras kunskapsutveckling”, fortsätter Anders.

Saknar du någon utbildning? Finns det delar som ni vill anpassa utifrån era risker eller vill du sätta ihop en specifik utbildning baserad på utvalda delar? Eller har du andra frågor om våra utbildningar?
Vi hjälper dig gärna!

Kolla även in detta..