Webbutbildning: Grundläggande brandskydd

Gör din utbildning var du vill när du vill.

Syftet med utbildningen är att ge dig kunskaper som krävs för att kunna vara en del av det förebyggande brandskyddsarbetet samt beredskap att hantera en brand som uppstår. 

När du bokat webbutbildningen skickas ett mail ut till dig med inloggningsuppgifter till den interaktiva utbildningsportalen där utbildningen genomförs. Kursdeltagare erhåller efter avslutad utbildning intyg på genomgången kurs.

Vi erbjuder även lärarledda utbildningar i olika typer av släckredskap förlagda på Prestos övningsplats där ni ges möjlighet att bekämpa verklig brand.

Mål

Målet med utbildningen är att du ska kunna förebygga bränder och skador på liv och egendom.  

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla människor och anpassas till deltagarnas specifika riskmiljöer på respektive företag/arbetsplats.

Kursbeskrivning

Kursen består av teoretiska moment via webbaserat system.

Kursinnehåll

  • Brandteori
  • Förebyggande brandskydd – tekniskt och organisatoriskt brandskydd
  • Åtgärder vid brand – handlingsplan
  • Utrymningssäkerhet
  • Släckutrustning, dess funktion och handhavande

Tidsåtgång

Kursen beräknas ta cirka 1 timma.

Praktisk övning

Komplettera gärna din utbildning med praktisk träning i brandsläckning. Vi erbjuder träning med laserdriven brandsläckare som är autentisk med vanliga handbrandsläckare där ni genomför släckning mot en portabel skärm med digitala lågor (BullsEye). Dessa övningar kan med stor fördel genomföras på er arbetsplats i er specifika miljö.

Dokument

Boka webbutbildning

Fyll i formuläret nedan för att skicka en utbildningsförfrågan.
Vi behandlar er förfrågan snarast.

Laddar...

Genom att använda formuläret godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt vår integritetspolicy. Vill du inte använda formuläret hittar du istället våra kontaktuppgifter här.

Kontakta oss

Använd kartan, genom att klicka på den region som ditt ärende gäller, för att komma i kontakt med en av våra medarbetare som gärna hjälper er med ärendet.