E-Learning: Liftutbildning Grund

Gör din utbildning var du vill när du vill.

En digital webbutbildning för dig som skall arbeta med saxliftar, skyliftar och arbetsplattformar. Utbildningen omfattar den teoretiska delen och praktisk moment bokas och genomförs på plats hos er efter avslut E-learning. Bra maskiner blir ännu effektivare och säkrare om de hanteras på rätt sätt.

Mål

Kursen ökar kunskapen om hur man använder olika liftar och arbetsplattformar. Notera att sedan 1 juli 2007 måste den som använder en lift ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper. Utbildningen uppfyller dessa krav.

Målgrupp

Kursen vänder sig till den som använder saxliftar, skyliftar och arbetsplattformar, samt till arbetsledare och skyddsombud.

Kursinnehåll

Kursen ger goda produktkunskaper om olika typer av liftar och deras användningsområden. I varje moment ligger fokus till stor del på säkerhet.

  • Presentation av olika typer av liftar
  • Funktion och användning för olika lifttyper
  • Arbetsmoment vid uppställning av liftar, användning av stödben m.m.
  • Säkerhetstänkande vid arbete på hög höjd
  • Beräkning och bedömning av risker (vindpåverkan, underlag etc)
  • Lagar och förordningar (Arbetsmiljölagen AML)
  • Arbetsgivarens och arbetstagarens skyldigheter (gemensamt och var för sig)

De teoretiska förkunskaperna i Liftutbildningen kan erhållas som E-Learning. I vår E-Learning genomförs utbildningen den tid som passar deltagaren bäst. Prestos E-Learning kan göras med smartphone, surfplatta eller dator. I samband med bokning av E-Learning planeras tid och plats för de praktiska momenten. Observera att bokning av tid för praktiska moment är obligatoriskt för att erhålla utbildningsbevis.

Övrig information

När E-Learning bokats skickas ett mejl till deltagarens e-postadress med inloggningsuppgifter till den interaktiva utbildningsportalen där utbildningen genomförs. Utbildningen är öppen dygnet runt i två veckor. Utbildningen består av flertalet moment samt slutprov. Total uppskattad tidsåtgång för genomförande av e-learning 2-3 timmar, samtliga delmoment, arbetsuppgifter samt teoretiskt slutprov inkluderat. Deltagaren får efter avslutad E-Learning med godkänt resultat på provet ett intyg som tas med och uppvisas för instruktören vid det praktiska momentet.

Vi genomför praktiken på plats hos er med de liftar ni ska använda i arbetet. Ni kan också låta oss på Presto ombesörja bokning av liftar.

Dokument

Boka webbutbildning

Fyll i formuläret nedan för att skicka en utbildningsförfrågan.
Vi behandlar er förfrågan snarast.

Laddar...

Genom att använda formuläret godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt vår integritetspolicy. Vill du inte använda formuläret hittar du istället våra kontaktuppgifter här.

Kontakta oss

Använd kartan, genom att klicka på den region som ditt ärende gäller, för att komma i kontakt med en av våra medarbetare som gärna hjälper er med ärendet.