Arbete på väg steg 2.2

ARBETE PÅ VÄG STEG 2.2 – KOMPETENSKRAV PÅ VISSA PERSONER SOM UTFÖR ARBETE MED TRAFIK- OCH SKYDDSANORDNINGAR SAMT TRAFIKDIRIGERING (CERTIFIERINGSKRAV)

Utbildningen är integrerad med tidigare Arbete På Väg Nivå 3A (Enligt TRVK 2012:86)

Personal som har kompetens enligt Steg 2.2 eller Nivå 3A kan benämnas som Utmärkningsansvarig. Under en övergångsperiod så anser Trafikverket att Certifiering enligt Steg 2.2 även motsvarar krav på kompetens för SIK APV Nivå 3A.

Certifiering sker hos Trafikverkets respektive förarprovskontor.

KOMPETENS FÖR PERSONAL SOM SVARAR FÖR FÖLJANDE ARBETEN

  • Utför det praktiska arbetet med att sätta ut, underhålla och ta in markplacerade trafik- och skyddsanordningar på en fast arbetsplats.
  • Utför det praktiska arbetet med att sätta ut, underhålla och ta in markplacerade trafik- och skyddsanordningar som är nödvändiga vid trafikdirigering. Exempelvis handhavande av trafiksignal.
  • Se till att fordon som utför rörliga- och intermittenta arbeten eller arbeten med intermittent utmärkning är rätt utrustade för aktuellt arbete.
  • Personal som leder och instruerar medhjälpare med steg 1 kompetens med den praktiska hanteringen av trafik- och skyddsanordningar eller de personer som utför trafikdirigering, exempelvis vakt och lotsförare.

Kontakta oss

Använd kartan, genom att klicka på den region som ditt ärende gäller, för att komma i kontakt med en av våra medarbetare som gärna hjälper er med ärendet.

Denna utbildning går att genomföra på distans via vårt digitala klassrum.


Digitalt klassrum

ons 09 - tor 10 dec Digitalt klassrum
08:00 - 17:00
En plats kvar
tis 09 - ons 10 feb 2021 Digitalt klassrum
08:00 - 17:00
Platser kvar
tis 13 - ons 14 apr 2021 Digitalt klassrum
07:00 - 16:00
Platser kvar

Öppna kurstillfällen