Vi stärker vår närvaro i Finland!

Vi fortsätter vår tillväxtresa utanför Sveriges gränser och välkomnar varmt Sammutinhuolto Saari Oy till en del av Prestokoncernen. Sammutinhuolto Saari är verksamma i Kokkala i Finland och har över 55 års erfarenhet i branschen.

”Vi skall alltid finnas nära för våra kunder över hela Norden och Sammutinhuolto Sarri stärker både vårt erbjudande till kund och vår geografiska närvaro i Finland. Att växa via förvärv är en viktig del i vår tillväxtresa och jag ser fram emot att följa vår utveckling även utanför Sverige”, säger Gustav Paringer, Divisionschef Presto Brandsäkerhet.

Sammutinhuolto Saari Oy kommer att fortsätta verka under sitt nuvarande namn genom att gå in som dotterbolag till Presto Paloturvallisuus Oy. Nuvarande ägare och VD, Henry Heinua, kommer fortsätta ansvara operativt medan Jari Kortelainen, VD Presto Paloturvallisuus Oy, kommer utses till ny VD för Sammutinhuolto Saari Oy.

”Detta ägarbyte ger oss bredare möjligheter att leverera nya och fler tjänster. Som nuvarande ägare av Sammutinhuolto Saari Oy är vi glada över att företaget, som har varit verksamt i mer än 55 år, fortsätter att fungera och det kommer bli intressant att vara en del av en större organisation. Ett stort tack till våra kunder och intressenter för att ni litar på oss, nu kommer vi kunna hjälpa er ännu bättre”, säger Henry Heinua, VD och ägare av Sammutinhuolto Saari Oy.

”Förvärvet kommer stärka oss geografiskt men vi värdesätter också deras kunskap. Sammutinhuolto Saari Oy är en viktig aktör i sitt område som brandsäkerhetspartner, både för fastighet och industri. Kompetent personal och en önskan att växa var en utav de viktigaste orsakerna att förvärvet genomfördes”, säger Jari Kortelainen, VD Presto Paloturvallisuus Oy.

Kolla även in detta..