Utbildning: Barn-HLR

Vad gör du om ditt barn slutar andas? I den här utbildningen får du kunskap för räddning!

Utbildningen utförs enligt aktuella, evidensbaserade riktlinjer från HLR-rådets standardiserade utbildningsprogram och kvalitetspolicy (Svenska rådet för hjärt-lungräddning). Kursen består av både teoretiska och praktiska moment. 

Mål

Att öka chanserna för barn som drabbats av akut skada eller sjukdom att överleva samt minska de negativa följderna av händelsen.

Målgrupp

Detta är en grundläggande utbildning som alla med barn-kontakter bör ha; föräldrar, förskollärare och övrig skolpersonal, far- och morföräldrar med flera.

Syfte

Samtliga deltagare ska lära sig att undersöka och behandla medvetslösa barn, ge hjärt-lungräddning samt vidta åtgärder om barnet satt något i halsen. 

Kursinnehåll

  • Grundläggande kring skillnader mellan barn och vuxna samt hur andning och blodcirkulation fungerar.
  • Att känna igen och vidta korrekta åtgärder vid medvetslöshet, andnings- och hjärtstopp: stabilt sidoläge – mun till mun andning – bröstkompressioner (hjärt- och lungräddning till barn).
  • Att vidta korrekta åtgärder om barnet satt något i halsen.

Kurslängd

Kursen omfattar 2 timmar.

Dokument

Kontakta oss

Använd kartan, genom att klicka på den region som ditt ärende gäller, för att komma i kontakt med en av våra medarbetare som gärna hjälper er med ärendet.

Öppna kurstillfällen