Publicerad: 04 juli 2023

"Ökar chansen till överlevnad med hela 75 procent"

Bild
Visste du att om någon drabbas av ett hjärtstopp kan en hjärtstartare vara skillnaden mellan liv och död? Presto AB, Nordens största brandskydds- och säkerhetsutbildningsföretag, förvärvar nu Dahl Medical AB som är största leverantören av hjärtstartare i Norden.

– Idag saknar nästan 80 procent* av svenska företag hjärtstartare på arbetsplatsen. Därför gläder det mig enormt att vi genom förvärvet erbjuder våra kunder ett komplett tjänsteerbjudande som går i linje med vår vision att "Tillsammans rädda liv", säger Filip Bjurström, VD och koncernchef Presto.

Dahl Medical AB grundades 1994, och har huvudkontor i Saltsjö Boo, utanför Stockholm. Bolaget har ett rikstäckande nätverk av HLR-instruktörer och återförsäljare, som gradvis kommer integreras i Prestos erbjudande. Dahl Medical omsätter idag ca 120 miljoner.

– Vi känner oss både stolta och förväntansfulla över att bli en del av Presto. Vårt gemensamma mål tillsammans med våra kunder är att säkerställa att fler liv räddas genom att första-hjälpen-utbildning och utrustning alltid finns nära till hands. Varje år drabbas cirka 10 000 personer i Sverige av hjärtstopp och bara cirka 600 överlever. Får den drabbade professionell hjälp inom tre minuter ökar chansen till överlevnad med hela 75 procent**, säger Henrik Dahl, VD och grundare av Dahl Medical AB.

För mer information vänligen kontakta:
Filip Bjurström, VD och koncernchef Presto, 070 202 22 20
eller
Henrik Dahl, VD och grundare av Dahl Medical AB, 070 815 39 00

*Källa: Hjärt-Lungfonden
**Källa: Hjärt-Lungfonden