Publicerad: 13 oktober 2023

Vi förvärvar branschledande experter inom hjärtstartare

Bild
Presto förvärvar nu SafetyGroup, som är specialister och distributörer av hjärtstartare över hela Danmark och Europa. Företaget grundades år 2008 av vd Mark Eddie Russell och är beläget i Kalundborg i Danmark.

SafetyGroup har över 15 års erfarenhet av hjärtstartare och första hjälpen-utbildningar i Danmark och förlitar sig enbart på forskning inom området för hjärt-lungräddning. SafetyGroup är även en officiell distributör inom området för hjärtstartare och förbrukningsmaterial för Philips, LIFEPAK från Physio Control, Stryker och HeartSine.

– Detta gör oss unika på den danska marknaden och vi är en nyckelspelare för att säkerställa högsta möjliga överlevnadsgrad och spridningen av hjärtstartare och första hjälpen-utbildade personer i Danmark, vilket vi är mycket stolta över, säger Mark Eddie Russell, SafetyGroup.

SafetyGroup har deltagit i flera forskningsprojekt om defibrillatorer, implementering, träning och överlevnad vid hjärtstopp.

– Tillsammans med Presto ser vi unika möjligheter till nationell och internationell expansion och strävar efter att skapa ett ännu säkrare Danmark och Europa. Genom att introducera nya produkter som brand- och säkerhetsutrustning kan vi erbjuda ett bredare produktutbud och bättre, snabbare service till våra kunder och den bredare Prestofamiljen, säger Mark Eddie Russell.

First-8, som förvärvades av Presto tidigare i år och är ledande på första hjälpen i Danmark, ser fram emot att arbeta nära tillsammans med SafetyGroup och deras team. De kommer att kunna utbyta kunskap och erfarenhet som kommer att bidra till att höja branschens professionella standarder, både i Danmark och globalt.

– SafetyGroup är utan tvekan den branschledande experten inom hjärtstartare och vi är så glada att välkomna dem till Prestofamiljen. Deras kompetens och engagemang för säkerhet och kvalitet kompletterar våra egna värderingar och ambitioner på ett fantastiskt sätt, avslutar Anders Kjærsgaard, VD First-8.