Brandfarliga Arbeten

Utbildning i Brandfarliga Arbeten för alla som arbetar med moment med risk för att en brand uppstår på tillfälliga arbetsplatser.

Brandfarliga Arbeten är en ny och modern utbildning för alla som arbetar med moment där det finns risk för att en brand kan uppstå, till exempel svetsning och lödning. De som utför tillfälliga arbeten med risk för brand måste genomgå denna utbildning för att få det tillstånd som krävs.

Brandfarliga Arbeten är framtagen av SVEBRA och Byggföretagen (fd Sveriges Byggindustrier) i samråd med Sveriges främsta experter på området. Vid framtagningen av utbildningen har flera branscher deltagit för att få den anpassad efter olika arbetssituationer.

Utbildningen Brandfarliga Arbeten ger ett giltigt certifikat enligt försäkringsbolagens villkor och efter genomförd utbildning har du förståelse för risksituationer och kan direkt tillämpa kunskaperna i ditt arbete. Vår utbildning anpassas utifrån de olika förhållandena i våra olika branscher. Deltagande på utbildning och godkänt certifieringstest ger ett certifikat med giltighetstid i fem år.

Mål

Efter genomförd utbildning ska du ha kunskaper som krävs för att kunna vidta nödvändiga åtgärder inför, under och efter Brandfarliga Arbeten. Du ska också få förståelse för risksituationer på just din arbetsplats och direkt kunna tillämpa kunskaperna i ditt arbete.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med brandfarliga arbeten, exempelvis svetsning, takarbete, lödning, skärning eller arbeten med snabbroterande verktyg.

Utbildning vänder sig också till dig som ger tillstånd för Brandfarliga arbeten eller är brandvakt.

Innehåll

  • Lagstiftning och försäkringar
  • Brandkunskap
  • Förebyggande brandsäkerhet
  • Riskhantering
  • Säkerhetsregler
  • Brandfarlig vara
  • Praktisk släckövning
  • Övningsuppgifter
  • Certifieringstest

Tidsåtgång

1 dag.

Intyg

Efter genomförd utbildning och godkänt prov utfärdas ett personligt intyg. Intyg är giltigt i 5 år.

Dokument

Kontakta oss

Använd kartan, genom att klicka på den region som ditt ärende gäller, för att komma i kontakt med en av våra medarbetare som gärna hjälper er med ärendet.

Anpassa
Den här webbplatsen använder sig av cookies för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner som underlättar ditt användande av webbplatsen.