Hållbarhet är viktigt på riktigt

Allt vi gör syftar till en tryggare och säkrare vardag för våra kunder och omvärld – idag och i imorgon. Att prioritera hållbarhetsåtaganden är vårt ansvar och vi är därför stolta över de förändringar vi gör mot målet att bedriva alla transporter på det mest hållbara tillgängliga sättet.

Vår vision ”Alltid säker – Ingen och inget ska skadas av brand eller olycka” syftar till att steg för steg bidra till ett tryggare samhälle genom att hjälpa till att skydda vår omgivning och stötta i förebyggande arbete. För att åstadkomma detta lägger vi stor vikt vid att hålla en hög produkt- och tjänstekvalitet samt att prioritera åtgärder som avser säkerhets-, kvalitets- och hållbarhetsförbättringar av vår verksamhet.

Alla steg vi på Presto kan ta för en hållbar livsstil leder i rätt riktning. Allt vi kan göra för att minska överutnyttjandet av jordens resurser skall och måste vi göra. Kanske löser vi inte allt idag, men varje morgon skall mötas med ambitionen att göra mer. Som tillverkare är ett av våra viktigaste hållbarhetsåtaganden; att driva utvecklingen av miljöanpassade produkter, med fokus på lågt miljö- och klimatavtryck och ett giftfritt innehåll som ledstjärna.

HVO

Som ett steg i rätt riktning tog Presto ett aktivt val förra året att då och framåt köpa servicebilar som är godkända för HVO-diesel. De positiva effekterna med HVO är att det är ett fossilfritt bränsle som tillverkas av avfall från matindustrin vilket innebär att vi nu kan tanka våra servicebilar förnybart och hållbart för att minska utsläppen av koldioxid. Detta är en viktig åtgärd på kort sikt då det parallellt med dessa förändringar också pågår ett arbete med att analysera möjligheten till att göra Presto helt koldioxidneutralt.

Laddhybrider

Självklart är laddhybrid det vanligast alternativet som tjänstebil framöver och vår bilpolicy innefattar flera olika alternativ. Tillsammans med planering och förbättrad ruttoptimering innebär det ytterligare effektivare transporter, vilket också minskar vårt koldioxidavtryck.

Varför HVO?

  • HVO = Hydrerad Vegetabilisk Olja
  • Tillverkat av restfetter, avfallsfetter, och vegetabiliska oljor som sedan behandlas med väte
  • 100% förnybart & hållbart – det är alltså inte fossilt
  • Minskar utsläppen av växthusgaser upp mot 90%
  • Upp mot 30% mindre kolväten

Kolla även in detta..