Publicerad: 27 maj 2020

Hållbarhet är viktigt på riktigt

Bild
Allt vi gör syftar till en tryggare och säkrare vardag för våra kunder och omvärld – idag och i imorgon. Att prioritera hållbarhetsåtaganden är vårt ansvar och vi är därför stolta över de förändringar vi gör mot målet att bedriva alla transporter på…

Allt vi gör syftar till en tryggare och säkrare vardag för våra kunder och omvärld – idag och i imorgon. Att prioritera hållbarhetsåtaganden är vårt ansvar och vi är därför stolta över de förändringar vi gör mot målet att bedriva alla transporter på det mest hållbara tillgängliga sättet.

Vår vision ”Alltid säker – Ingen och inget ska skadas av brand eller olycka” syftar till att steg för steg bidra till ett tryggare samhälle genom att hjälpa till att skydda vår omgivning och stötta i förebyggande arbete. För att åstadkomma detta lägger vi stor vikt vid att hålla en hög produkt- och tjänstekvalitet samt att prioritera åtgärder som avser säkerhets-, kvalitets- och hållbarhetsförbättringar av vår verksamhet.

Alla steg vi på Presto kan ta för en hållbar livsstil leder i rätt riktning. Allt vi kan göra för att minska överutnyttjandet av jordens resurser skall och måste vi göra. Kanske löser vi inte allt idag, men varje morgon skall mötas med ambitionen att göra mer. Som tillverkare är ett av våra viktigaste hållbarhetsåtaganden; att driva utvecklingen av miljöanpassade produkter, med fokus på lågt miljö- och klimatavtryck och ett giftfritt innehåll som ledstjärna.

HVO

Laddhybrider

Varför HVO?

  • HVO = Hydrerad Vegetabilisk Olja
  • Tillverkat av restfetter, avfallsfetter, och vegetabiliska oljor som sedan behandlas med väte
  • 100% förnybart & hållbart – det är alltså inte fossilt
  • Minskar utsläppen av växthusgaser upp mot 90%
  • Upp mot 30% mindre kolväten