Publicerad: 13 mars 2020

Presto och Brandmästarna gör gemensam sak!

Bild
Från och med 1 april sluter Brandmästarna i Sverige AB upp i Prestos resa mot att bli Nordens starkaste aktör och partner inom brandskydd och olycka.

Från och med 1 april sluter Brandmästarna i Sverige AB upp i Prestos resa mot att bli Nordens starkaste aktör och partner inom brandskydd och olycka. 

Brandmästarna är ett väletablerat företag med gedigen erfaren inom passivt brandskydd där bolaget främst jobbat med brandtätning och brandskydd av bärande konstruktioner. 

Verksamheten har Linköping som utgångspunkt, men bedrivs över hela Östergötland. 

– Det är kul att vi nu kan se framåt tillsammans. Brandmästarnas uppskattade verksamhet och väl inarbetade kundbas kommer att komplettera och stärka vårt erbjudande på plats och över hela vår marknad.  Ju fler vi är som arbetar mot Prestos vision och våra mål, desto starkare blir vi. Det är alltid otroligt energigivande att få nya engagerade och kunniga arbetskamrater, säger Prestos Divisionschef Johan Wiksäter.

Peder Bergling, en av delägare i Brandmästarna sammanfattar beslutet att gå samman med Presto; – Vår yttersta drivkraft som yrkesmän har alltid varit våra kunders och vår omvärlds säkerhet, särskilt inom brand. Att Brandmästarna nu kommer arbeta i ett större sammanhang som en del i Presto känns helt rätt, visionen för Brandmästarna har varit ”För din trygghet” och det tycker jag verkligen stämmer överens med Prestos vision om ”Alltid säker-ingen och inget ska skadas av brand eller olycka”, möjligheterna att göra verklig nytta bara ökar. Win-win på alla plan, helt enkelt.”

Om Presto Brandsäkerhet
Presto Brandsäkerhet AB är en komplett partner genom konceptet ”Fire Risk Management” omfattande säkerhetstjänster och produkter inom brandskydd och olycka med tillhörande rikstäckande service. Företaget grundades i Katrineholm 1959 och hjälper idag alla olika typer av företag och organisationer att ta fram anpassat och en effektiv riskhantering kopplat till brandskydd och olycka. Med nära 60 års erfarenhet och stor lokal närhet med ca 600 anställda är Presto idag en ledande aktör i branschen. Presto har verksamhet i Sverige, Norge och Finland. För mer information se www.presto.se.

Om Brandmästarna i Sverige AB
Brandmästarna i Sverige AB startades i oktober 2016 av dess nuvarande ägare Peder Bergling, Mats Bogren och Ulf Bogren. Syftet med bolaget var att bli en stark samarbetspartner i byggprocessen avseende det passiva brandskyddet.

Bolaget har växt år för år och har idag 6st anställda med en omsättning på ca 7,5 miljoner kronor per år.

För mer information kontakta:
– Johan Wiksäter, Divisionschef Presto Brandsäkerhet AB, 010-452 04 00
– Peder Bergling, Delägare Brandmästarna i Sverige AB, 070-212 88 77

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]