Publicerad: 15 februari 2023

Presto förvärvar finska Westsafety

Westsafety
Presto stärker nu sin närvaro i Finska Österbotten genom förvärvet av Westsafety – ledande experter på brandskydd. Affären innebär att Presto utökar sitt service- och produktutbud i hela Norden, något som i slutändan gynnar kunderna.

Presto är Nordens största brandskydds- och säkerhetsutbildningsföretag och hjälper företag att skapa trygghet på platser där människor vistas genom rådgivning, utbildning, skyddsprodukter och service i världsklass.

Plötsligt händer det som inte får ske, en brand bryter ut eller någon skadas. En olycka kan få förödande konsekvenser för en verksamhet. Men med rätt skydd går det att undvika – eller att snabbt hantera om det inträffar, säger Filip Bjurström, koncernchef på Presto.

För att bredda sitt service- och produktutbud i Norden förvärvar nu Presto det finska bolaget Westsafety, som finns i Korsholm utanför Vasa samt i Kauhajoki. Bolaget säljer och underhåller handbrandsläckare, installerar och underhåller brandposter samt erbjuder brandbekämpnings- och säkerhetsutbildningar.

Brandskyddsbranschen har utvecklats stabilt men långsamt under de senaste åren. Det finns många små företag inom branschen som var och en har en stark närvaro på sina egna orter. Tack vare sammangåendet kan vi erbjuda våra kunder mer heltäckande brandskyddstjänster. Vi kan också tillhandahålla nödvändiga tilläggstjänster, till exempel första hjälpen-utrustning, säger Jari Kortelainen, ansvarig chef på Presto för företagsaffärer i Finland.

Westsafetys grundare Esa Karlsson och Jani Pitkämäki samt hela den övriga personalen övergår därmed till Presto.

– Vi är otroligt glada över affären – det känns väldigt tryggt med en stark ägare som Presto i ryggen. Tillsammans med Presto kan vi erbjuda våra kunder ett betydligt mer omfattande utbud av säkerhetsutbildningar, säger Esa Karlsson.

Säkerhet på en arbetsplats är otroligt viktigt. Snabbt agerande, rätt utrustning och kunskaper sparar människoliv varje år. Men även förebyggande arbete kring säkerhet ger kostnadsbesparingar. Tillsammans med Presto kan vi rädda ännu fler liv, säger Esa Karlsson.

Presto finns representerade i alla nordiska länder och har totalt 900 anställda.

– Våra anställda jobbar varje dag för att öka säkerheten på arbetsplatserna runt om i Norden. Vi märker att medvetenheten om säkerhet ökar och att olyckorna blir allt färre. Att skapa trygghet åt anställda är verkligen något som prioriteras och vi är stolta över att vara en del av det, säger Filip Bjurström

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]

Esa Karlsson

VD, Westsafety Oy
044 972 0171[email protected]