Arbetsmiljö webbutbildning

Att ha en trivsam och hållbar arbetsmiljö är A och O för att alla som jobbar på företaget ska trivas och kunna utföra sina arbetsuppgifter.

Som vanlig anställd behöver du i regel inte lägga alltför stor energi på att förbättra arbetsmiljön eftersom det är chefernas och skyddsombudens ansvar. Oavsett vilken roll du har på företaget är det alltid en fördel om du har koll på allt som har med arbetsmiljö att göra för att försäkra dig om att ni följer arbetsmiljölagen.

Eftersom många har svårt att få tiden att gå ihop som det är kan det vara svårt att komma från arbetsplatsen för att läsa en utbildning i skolbänk. Därför är det bra att det numera finns möjlighet att läsa en arbetsmiljö webbutbildning. Det innebär att du får tillgång till en arbetsmiljöutbildning som finns online. Kursen innehåller moduler som går igenom ämnet på ett pedagogiskt sätt för att du enkelt ska kunna ta in informationen och därefter kunna agera på den och förbättra företagets arbetsmiljö.

Här på Presto erbjuder vi flera olika utbildningar inom arbetsmiljö, till exempel bättre arbetsmiljö för chefer och skyddsombud och bättre arbetsmiljö. Vi har även mer nischade utbildningar, till exempel inom asbest, mögel och damm.

Våra arbetsmiljöutbildningar går att läsa på nätet. De är fördelade över ett par dagar och du kan välja kurstillfälle själv. Om du inte har möjlighet att delta på någon av de tillgängliga datumen kan du kontakta oss så kommer vi kunna planera in ett tillfälle som passar dig bättre. Du kan ringa eller mejla.

Är du nyfiken på att gå en arbetsmiljö webbutbildning, men vill veta mer om vad kursen innehåller innan du bokar dig in på utbildningen kan vi kort och gott säga att utbildningen täcker allt det du behöver veta om arbetsmiljö.

Den är främst riktad till skyddsombud och arbetsmiljöombud. I utbildningen går Presto igenom de risker som kan finnas och hur en bra arbetsmiljö ska se ut oavsett vilken bransch ni jobbar inom. Genom riskbedömningar och kunskap kan du som skyddsombud gå igenom arbetsplatser och därefter ta till de åtgärder som behövs för att arbetsplatsen ska vara trivsam och säker.

Det är av största vikt att arbetsplatsen inte utsätter de anställda för risker och det är upp till dig som är skyddsombud att se till att säkra arbetsplatsen eftersom en osäker arbetsplats kan leda till skador eller i värsta fall dödsfall.

Utöver arbetsplatsolyckor och hur man förebygger dem innehåller kursen även material för hur man ska förebygga mobbning och trakasserier vilket är minst lika viktigt för att alla ska trivas på sin arbetsplats och känna sig trygga på jobbet.

När du går utbildningen får du också fräscha upp minnet vad gäller arbetsmiljölagen och få bättre koll på vilka lagar och regler du bör ta hänsyn till för att det ska vara en bra arbetsmiljö. Sist men inte minst berör kursen även buller, damm och vibrationer och annat viktigt som du bör se över ordentligt för att skapa en bra arbetsmiljö.

Senast uppdaterad: 02 maj 2023
Behöver du komma i kontakt med kundservice?

Öppet 8—16 mån-tors och 8—15 fredag. Lunchstängt 12—13.

010-45 20 000