Brandsläckare bil 1 kg

När det kommer till att köra på vägarna ska säkerheten alltid ha högsta prioritet.

De flesta bilar är utrustade med säkerhetsverktyg som säkerhetsbälten och krockkuddar, men det är också viktigt att förbereda sig för oväntade situationer som trafikolyckor och bilbränder. Om du är ute efter en liten brandsläckare för en bil, kan en brandsläckare med 1 kg pulver passa för ändamålet.

En brandsläckare på 1 kg kan med fördel användas till en bil för att den är liten. Den är enkel att förvara i bilens bagageutrymme eller under ditt säte. Brandsläckare på 1 kg kan också användas för till exempel båt eller husbil. Utöver brandsläckare är det bra att komplettera med en brandfilt för att kunna kväva mindre eldsvådor.

Brandsläckare finns i olika storlekar, de vanligaste storlekarna är 2 kg, 6 kg och 12 kg. Men det finns också brandsläckare på 1 kg och 4 kg. För att veta vilken brandsläckare som passar för vilket ändamål behöver du tänka på hur stor en eventuell brand kan bli i utrymmet, men också på möjligheterna att kunna förvara brandsläckaren. 

I alla utrymmen där det finns en eventuell brandrisk är det bra att ha en brandsläckare. En brandsläckare kan både släcka bränder och rädda liv. Det är rekommenderat att ha en brandsläckare i sin bil, men på grund av det begränsade utrymmet i bilar passar det med en mindre brandsläckare.  

Om olyckan mot förmodan skulle vara framme kan din bil med fördel vara utrustad med reflexväst, varningstriangel, första hjälpen-kit och brandsläckare. Vissa länder kräver att du har brandsläckare i bilen.

En av nyckelfunktionerna hos en brandsläckare i bil på 1 kg är dess användarvänlighet. I händelse av brand dra helt enkelt ut säkerhetsnålen, sikta mot lågornas bas och kläm ihop handtaget. Släckaren släpper ut en fin dimma av släckmedel som snabbt släcker branden. Släckmedlet som används i den här typen av brandsläckare är ett torrt pulver, vilket gör det effektivt på alla typer av bränder. Den är även enkel att ta med sig och därav bra till annat som har med eventuella brandrisker att göra, ett exempel kan vara grillning ute i naturen. Har du brandsläckaren i bilen så kan du enkelt ta med dig den till grillningen som en säkerhetsåtgärd vid en eventuell brand. 

En annan utmärkt egenskap hos brandsläckare för bil på 1 kg är dess hållbarhet. Den är gjord av högkvalitativa material som tål extrema temperaturer och tuffa förhållanden. Det gör att brandsläckaren kan förvaras i din bil under långa perioder utan att förlora sin effektivitet. Dessutom har den en tryckmätare som låter dig kontrollera dess status och se till att den är redo att användas hela tiden.

Om du har en brandsläckare på 1 kg i din bil, tänk på att kontrollera den regelbundet. På arbetsplatser ska brandsläckare kontrolleras varje år, men för privat bruk ska de i alla fall kontrolleras vart femte år. Vänd och skaka brandsläckaren med jämna mellanrum för att inte pulvret ska packas och försämras.

Senast uppdaterad: 11 september 2023