Brandsläckare sprint

När du köper en brandsläckare är den utrustad med en säkringssprint. Denna sprint tar du bort för att aktivera brandsläckaren.

Om sprinten den av någon anledning saknas eller har försvunnit är det viktigt att du ersätter den med en ny. Det är viktigt att detta hanteras av utbildad person med behörig kompetens, och inget man gör själv, för att garantera att brandsläckaren är fullt funktionsduglig.

Här på Presto kan du hitta allt det du behöver för ett effektivt brandskydd. Presto SafeSprint är framtagen för att du snabbt och enkelt ska kunna ta bort den när du är i behov av brandsläckaren. Den är framtagen för att du inte ska behöva anstränga dig för att ta bort sprinten även när du belastar handtaget.

Sprinten passar bra för de flesta brandsläckare. Den kommer i en klar, gul färg vilket gör det enklare för dig att se. Designen gör också att den är enklare att använda. För att inte nämna att den gula färgen gör att du snabbt kan få syn på den och resten av brandsläckaren i en nödsituation.

Den är utvecklad med en så kallad "hävstångs-effekt” vilket gör att kraften multipliceras när du drar ut säkerhetssprinten. Designen gör också att den kan användas på båda sidorna av brandsläckarens handtag.

En sak som är viktig att tänka på är att en förbrukad brandsläckare inte ska återanvändas eller sparas och du ska ersätta den med en ny. Men om brandsläckaren inte är använd och säkringen bara har trillat av kan du med hjälp av Presto ersätta säkringen med en SafeSprint. Om du är intresserad av produkten kan du kontakta Presto för mer information.

Säkringar till brandsläckare ska sitta fast på ett korrekt sätt eftersom risken annars finns att brandsläckaren utlöses av misstag. Därför är det viktigt att brandsläckaren har en sprint.

Senast uppdaterad: 04 september 2023