Fylla på brandsläckare

En handbrandsläckare kan vara det som räddar liv vid en brand. Att ha fungerande brandsläckare är således en mycket viktig del i ett säkert brandskydd. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera era brandsläckare.

För att kontrollera en handbrandsläckare tittar du om tryckmätaren. Du kan knacka på ytan för att säkerställa att visaren inte fastnat. Om du vid en sådan kontroll upptäcker att mätarens visare står på rött är det hög tid att lämna in släckaren för service. I de fall där olyckan däremot är framme och släckaren används, ska den efter användningstillfället bli påfylld eller utbytt.

Vi på Presto tar hand om all service för er brandsläckare. Och ni kan känna er trygga med att ha ett säkert och fungerande brandskydd för om en brand uppstår. Med ett serviceavtal hos Presto kan du vara säker på att det utförs på rätt sätt och att era brandsläckare fungerar som de ska.  

Genom att arbeta aktivt med att minimera risker för brand och olycka räddar vi liv. Att underhålla sina brandsläckare är alltså en viktig del i ett säkert brandskydd. Här nedan är en lista med några viktiga saker att tänka på.

  • Kontrollera regelbundet era brandsläckare för skador och kontrollera tryckmätaren.
  • En brandsläckare håller inte för alltid.
  • När en brandsläckare har blivit använd behöver den bli påfylld.
Senast uppdaterad: 04 september 2023