Hjärtstartare återförsäljare

En hjärtstartare är en medicinsk utrustning som hjälper till att återställa hjärtats normala rytm.

En hjärtstartare är en batteridriven, bärbar elektronisk enhet som ger en elektrisk stöt till hjärtat via elektroder på bröstet. Den används när någon har hjärtstillestånd och deras hjärtslag har blivit ojämna eller stannat helt. Defibrillatorn kan användas för att behandla vuxna och barn.

Det är viktigt att ha en hjärtstartare tillgänglig som kan hjälpa till att starta om en persons hjärta vid en nödsituation. Det finns många olika typer av AED:er (Automated External Defibrillator). När någon lider av ett hjärtstillestånd hjälper AED-enheten till att återuppliva dem genom att ge elektriska stötar till deras hjärta.

Det finns många olika typer och modeller av defibrillatorer tillgängliga på marknaden. Det finns med andra ord något för alla, oavsett om du vill köpa en till ditt hem eller din arbetsplats eller om du behöver en för professionellt bruk.

Som ovan nämnt finns det två typer av defibrillatorer: manuella och automatiserade. Manuella defibrillatorer kräver en hjälpreda för att ge stöten medan automatiserade defibrillatorer kan användas av en person.

Det finns många faktorer som måste beaktas när man bestämmer sig för rätt defibrillator. De två huvudfaktorerna är typen av hjärtstartare och din budget.

Typen av hjärtstartare beror på om du planerar att använda den i hemmet eller i medicinsk miljö. Om du letar efter en hembaserad hjärtstartare, så finns det ingen anledning att köpa en med avancerade funktioner som trådlös anslutning eller en stor skärm. Men om du vill använda den i sjukhusmiljöer kan dessa funktioner vara nödvändiga.

Artikeln har belyst hur du väljer rätt enhet för dina behov. För att göra detta krävs det att du har rätt information kring vad varje enhet gör och vad dess styrkor är. Tänk även på att hitta rätt återförsäljare så att du kan vara trygg i ditt köp. Vi på Presto erbjuder hjärtstartare med tillbehör och andra första hjälpen produkter samt utbildning för att kunna hantera hjärtstartare och utföra Hjärt- och lungräddning. Här kan du se våra produkter och utbildningar inom första hjälpen samt rådgivning hur ni bygger upp er organisation kring Hjärtsäker zon.

Hjärtsäker zon är numera svensk standard och innebär att det ska finnas rutiner för att kunna hantera hjärtstopp på en arbetsplats. Om olyckan är framme och någon har fått hjärtstopp är det kombinationen av en hjärtstartare och hjärt- och lungräddning som kan rädda personens liv. Kontakta oss på Presto för att säkerställa att ni har rätt produkter och kunskaper i er organisation.

Senast uppdaterad: 07 september 2023
Behöver du komma i kontakt med kundservice?

Öppet 8—16 mån-tors och 8—15 fredag. Lunchstängt 12—13.

010-45 20 000