Kontroll brandsläckare intervall

Vi på Presto tillhandahåller brandsläckare som är designade för att möta de höga kraven på den moderna arbetsplatsen.

Brandsäkerhet är en avgörande aspekt av alla företag, och att ha rätt brandsläckare kan göra stor skillnad i händelse av en nödsituation.

Det rekommenderade kontrollintervallet för en brandsläckare är en gång per år. Den här årliga inspektionen är avgörande för att säkerställa att din brandsläckare är i gott skick och att den kommer att fungera korrekt när den behövs som mest. De här intervallerna är utformade för att säkerställa att din brandsläckare alltid är i gott skick och redo att användas i händelse av brand.

Vid kontrollen kommer en kvalificerad tekniker från oss att undersöka brandsläckaren för att säkerställa att den är fri från skador eller korrosion. Våra tekniker kommer också att se till att brandsläckaren är i gott skick. Dessutom kommer våra tekniker att verifiera att brandsläckaren är korrekt laddad och att slangen och munstycket är fria från hinder.

Om några problem upptäcks under den årliga inspektionen kommer teknikern att göra nödvändiga reparationer eller byten för att säkerställa att brandsläckaren är i gott skick. De kan också rekommendera ytterligare underhåll eller utbildning för din personal för att säkerställa att de vet hur man använder brandsläckaren korrekt i händelse av en nödsituation.

Utöver den årliga besiktningen utför vi även regelbundna visuella kontroller av din brandsläckare. Det här görs av våra utsedda medarbetare eller våra utbildade tekniker. Vid en visuell inspektion kommer vår tekniker eller medarbetare att undersöka brandsläckaren för att säkerställa att den är på sin avsedda plats och att den inte har manipulerats eller skadats på något sätt.

Vår kontroll görs på en mängd olika storlekar och typer av brandsläckare för att möta behoven hos alla företag eller organisationer. Från små handsläckare till större modeller, vår kontroll ger dig även rätt brandsläckare för dina behov. Vi på Presto erbjuder också brandsläckare utformade för specifika typer av bränder.

Årliga inspektioner av en kvalificerad tekniker, tillsammans med regelbundna visuella inspektioner, är avgörande för att säkerställa att din brandsläckare är i gott skick och redo att användas i händelse av en eventuell brand. Genom att investera i högkvalitativa brandsläckare och underhålla dem på rätt sätt kan du bidra till att säkerställa säkerheten för dina anställda, kunder och din egendom. Kontakta Presto idag för att lära dig mer om våra brandsläckare och inspektionstjänster.

Senast uppdaterad: 11 september 2023