Köpa hjärtstartare företag

Det finns många fördelar med att investera i en hjärtstartare till ditt företag.

Den svenska arbetsmiljölagen har som primärt syfte att garantera trygga och säkra arbetsplatser. Varje anställd ska aldrig behöva känna oro inför avsaknad av olika typer av trygghetsåtgärder på jobbet. Det omfattar dock många olika områden, från ohälsa och sjukdomar till plötsliga olyckor på arbetsplatsen. Företag har en skyldighet att konstant säkerställa de anställdas trygghet via ett strategiskt arbete.

Effektiva hjälpmedel som hjärtstartare kan göra skillnad mellan liv och död när en tragisk olycka sker. Därför är den här typen av inslag nödvändigt för alla företag att prioritera, inklusive utbildning i hur hjärtstartaren ska användas.

När det talas om säkerhetsåtgärder på arbetsplatser är det ofta fokus på brandrisk eller andra situationer som kan vara direkt livsfarliga. Det är av stor vikt att följa alla bestämmelser som finns när det gäller brand och annan fara. Däremot finns det även andra områden som företag bör se över för att garantera de anställdas trygghet på arbetsplatsen. Ett hjärtstopp hos en medarbetare är ett exempel på olycka som kan ske på en sekund. När det här händer behöver det finnas rätt hjälpmedel på arbetsplatsen och därför kan man köpa hjärtstartare till företaget.

Att ha tillgång till hjärtstartare är en konkret åtgärd för att garantera de anställdas trygghet eftersom chansen att överleva ökar. Statistiken visar att de som drabbas av hjärtstopp sällan hinner få vård i tid. Redan innan ambulans anländer har personen fått hjälp och varje tickande sekund är extremt viktig. Att köpa hjärtstartare innebär också att den kan användas för att hjälpa eventuellt hjärtstopp.

Moderna hjärtstartare är enkla att använda och de modeller du hittar här hos oss på Presto går att använda med minimal träning. Vi erbjuder hjärtstartare med naturliga röstinstruktioner som gör det lätt för alla anställda att använda apparaten. Du får guidning genom alla nödvändiga steg för att rädda livet på personen som fått hjärtstopp. Däremot bör du som ledare se till att dina anställda har rätt kunskap om HLR. Läs gärna mer om våra utbildningar i hjärt- och lungräddning för företag här på sidan.

De hjärtstartare du hittar här hos oss på Presto har inbyggda självtest. Det innebär att de vitala funktionerna kontrolleras regelbundet för att säkerställa att apparaten fungerar optimalt. Testerna sker dagligen, veckovis samt månadsvis och den är därför alltid redo att användas i akuta situationer för att rädda liv innan vårdpersonal är på plats. Kom dock ihåg att kunskap och utbildning alltid är till stort värde för tryggheten på arbetsplatsen. Hos Presto kan du bland annat be om offert på helhetslösningar som bidrar till hjärtsäkra och trygga arbetsmiljöer.

Senast uppdaterad: 11 september 2023
Behöver du komma i kontakt med kundservice?

Öppet 8—16 mån-tors och 8—15 fredag. Lunchstängt 12—13.

010-45 20 000