Publicerad: 21 oktober 2021

Finska utbildningsföretaget Alertum blir en del av Presto

Bild
Gustav Paringer, Landschef Finland Presto, och Sebastian Lönnqvist, Styrelseordförande Alertum. Presto Brandsäkerhet fortsätter satsa på utbildning och förvärvar Alertum, det ledande utbildningsföretaget inom säkerhet på den finska marknaden. Genom detta förvärv stärker…

Presto Brandsäkerhet fortsätter satsa på utbildning och förvärvar Alertum, det ledande utbildningsföretaget inom säkerhet på den finska marknaden. Genom detta förvärv stärker Presto sin position ytterligare inom säkerhet och utbildning i Norden och fortsätter bredda sitt erbjudande på den finska marknaden.

”Utbildning inom säkerhet är en grundläggande faktor i vår målsättning att stärka kunskapen om livräddande insatser och ett säkert brandskydd. Förvärvet av Alertum innebär att vi kan stärka vårt erbjudande ytterligare i Finland men också övriga Norden. Med större kunskap kan vi uppnå vårt mål att inget och ingen ska skadas av brand eller olycka”, säger Filip Bjurström, VD Presto.

Alertum är Finlands ledande verksamhet inom säkerhetsutbildningar. De finn på mer än 30 platser i landet och grundades 2009. Utbildningarna genomförs inom arbetsrelaterat säkerhetsarbete såsom elsäkerhet, transportsäkerhet, hög höjd, brandsäkerhet, arbetsmiljö och första-hjälpen.

”Det är otroligt kul att Alertum blir en del av Presto och är med i satsningen på den finska marknaden. Detta innebär att vi kan bredda vårt erbjudande och nå ut till fler aktörer med våra utbildningar, ge större kunskap om livräddande insatser och jobba för en säkrare arbetsplats. Tillsammans kommer vi att bidra till en riktig förändring”, säger Tuomas Liukkonen, VD Alertum.

I september stärkte Presto upp i Finland genom utbildningsföretaget Suomen Ensiapukoulutus. Den långa erfarenheten och stora kompetensen hos båda utbildningsföretagen stärker den gemensamma positionen i Finland.

”Att Alertum nu också blir en del av Presto gör oss till ett starkt och innovativt utbildningsbolag på den finska marknaden. Tillsammans kommer vi bidra till en positiv förändring för en större trygghet och säkerhet” säger Tero Roivainen, VD för Suomen Ensiapukoulutus – en del av Presto.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Gustav Nord, Affärsområdeschef Utbildning Presto, 010-457 79 06
Tuomas Liukkonen, VD Alertum, +358 40 563 0784

Om Presto Presto grundades 1959 och är Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Genom helhetslösningar, utbildningar och abonnemangstjänster skapar vi brandsäkra miljöer för små och stora företag i hela Norden. Varje år besöker vi 60 000 kunder, utbildar 40 000 deltagare och återvinner 100 000 brandsläckare vid vår anläggning i Katrineholm. Det är så vi skapar ett tryggt, modernt och hållbart brandskydd. Presto omsätter drygt 1 miljard kronor. Läs mer på presto.se.

Om Alertum Alertum grundades 2009 och är Finlands ledande utbildningsföretag. Vi erbjuder högkvalitativ säkerhets- och kompetensutbildning för yrkesverksamma inom flera olika områden. Vi finns lokalt representerade över hela landet och varje år utbildar vi över 20 000 personer för att sträva moten säkrare arbetsplats, dessutom erbjuder vi innovativa lösningar för kompetensdokumentation. Läs mer på alertum.fi.

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]