Publicerad: 06 februari 2024

Presto förvärvar Truckutbildarna i Sverige AB

Bild
Presto Group är marknadsledande inom brandsäkerhet, första hjälpen och säkerhetsutbildningar. Bolaget har vuxit kraftigt de senaste åren, och omsätter nu 2,7 miljarder kronor. Idag kommunicerar bolaget det senaste förvärvet av Truckutbildarna i Sverige AB. Truckutbildarna har en ledande position på den svenska marknaden för truckutbildningar, och ingår i Presto Group sedan den 1 februari 2024.

Truckutbildarna har utbildningsdepåer på 16 orter i Sverige och omsätter cirka 20 miljoner kronor. Bolaget har sex anställda och arbetar även med externa utbildningskonsulter som tillsammans genomför ungefär 1000 utbildningstillfällen per år. Truckutbildarna erbjuder sina tjänster till såväl företag som privatpersoner.

”Vi ser ett växande behov av truckutbildningar, och därför är det här förvärvet ett värdefullt tillskott till Prestos utbildningserbjudande. Vi ser direkt en förstärkning av vårt befintliga erbjudande inom branschområdet Maskin & Transport, samtidigt som vi förstärker Prestos team med kompetenta medarbetare.”, säger Joachim Palmgren, Head of Operations, Safety Training Sweden.

”Vi är marknadsledande idag inom vårt segment och kommer tillsammans med Presto kunna utveckla vårt erbjudande på våra depåer och därmed stärka vårt kunderbjudande.”, säger Fredrik Fogel, VD Truckutbildarna Sverige AB.

För mer information kontakta:

Joachim Palmgren

Head of Operations, Presto Safety Training
+ 46 - 0761 65 67 37

Fredrik Fogel

VD Truckutbildarna Sverige AB
+46 - 0708 88 88 84

Vi är marknadsledande idag inom vårt segment och kommer tillsammans med Presto kunna utveckla vårt erbjudande på våra depåer och därmed stärka vårt kunderbjudande.

Fredrik Fogel, VD Truckutbildarna Sverige AB