Publicerad: 09 oktober 2020

Varför behövs brandposten?

Bild
Utöver vår fabrik i Katrineholm har Presto ytterligare en fabrik i Gnosjö där vi producerar våra brandposter. Egen tillverkning innebär inte bara korta och effektiva transporter utan även mindre miljöpåverkan och kontroll över helheten. Vi har kunskapen och tar ansvaret över vad vi…

Utöver vår fabrik i Katrineholm har Presto ytterligare en fabrik i Gnosjö där vi producerar våra brandposter. Egen tillverkning innebär inte bara korta och effektiva transporter utan även mindre miljöpåverkan och kontroll över helheten. Vi har kunskapen och tar ansvaret över vad vi pratar om men varför är det viktigt med brandposter?

En brandpost är en vattenslang som är monterad i, eller utanpå, väggen för att hjälpa oss vid eventuell brand. När det gäller val av slang är variationsmöjligheterna stora och olika typer av slangar lämpar sig för olika typer av miljöer men vi hjälper dig att hitta rätt. Vi har slangar upp mot 100 meter långa.

I den småländska industriorten Gnosjö finns Prestos produktionsenhet för tillverkningen av brandposter. Här utvecklas våra brandposter och de flesta komponenter kommer från lokala underleverantörer. Korta och effektiva transporter ger inte bara korta ledtider utan även mindre miljöpåverkan. Egen tillverkning innebär också att vi har möjligheten till att ta fram specialanpassade brandposter gällande design, storlek och färg. Det finns såklart vissa riktlinjer vi måste förhålla oss till men alla måste inte se likadana ut. Vi har exempel producerat ett brandpostskåp med en dörr tillverkad i borstad stål och fönstret i dörren är tillverkad av PET-plast.

Fördelarna med brandpost

  • Lång kastlängd
  • Obegränsad släckmedel
  • Lätt att använda

Brandposter för litiumbatterier

Behöver du utbildning i hur brandposten används eller har du funderingar kring projektering?

Bild