Publicerad: 14 mars 2019

Det brinner på svenska restauranger!

Bild
Nu pratar vi inte om BBQ och öppna grillar. Det sker cirka 270 restaurang- och hotellbränder per år i Sverige, rapporterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, och det kommer säkert att öka med tanke på hur många nya restauranger och hotell som byggs…

Nu pratar vi inte om BBQ och öppna grillar. Det sker cirka 270 restaurang- och hotellbränder per år i Sverige, rapporterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, och det kommer säkert att öka med tanke på hur många nya restauranger och hotell som byggs runt om i Sverige.

Att besöksnäringen går bra är en härlig utveckling som vi är många som njuter av men vi får inte glömma det viktiga säkerhetsarbetet. 

Personskador och ekonomiska katastrofer

Först och främst handlar det alltid om att minimera personskador, både bland personal och gäster, men det handlar också om mycket pengar som går upp i rök. 

Att nästan hälften av bränder på hotell och i restauranger börjar i köket kanske inte är så konstigt då det är där vi har fläktsystem, grillar, spisar, fritöser, gasol och lättantändliga oljor. En kombination som kan få förödande konsekvenser om man inte är på sin vakt.

En brand i köket medför ofta materiella skador för över en halv miljon kronor och dessutom så tillkommer uteblivna intäkter under renoveringen som inte alltid täcks av försäkringen. Det är inte alla som hämtar sig efter ett sådant bakslag.

Se till att du, dina gäster, din personal och ditt livsverk har bästa tänkbara förutsättningar om olyckan skulle vara framme.

Läs om hur vi på Presto kan hjälpa dig med ditt systematiska brandskyddsarbete, SBA, och ta gärna kontakt med oss så tar vi en diskussion. Det lönar sig att tänka efter före.

Länkar