Publicerad: 27 september 2021

Ett väl dokumenterat samarbete – tack Hôtel Eggers!

Bild
På Presto samarbetar vi med många tusen kunder över landet varje dag. Nästan alltid handlar det om brandsäkerhet och hur vi kan göra vardagen för både människor och verksamheter lite tryggare. Vissa dagar är dock lite annorlunda. Som t ex då vi på…

På Presto samarbetar vi med många tusen kunder över landet varje dag. Nästan alltid handlar det om brandsäkerhet och hur vi kan göra vardagen för både människor och verksamheter lite tryggare. Vissa dagar är dock lite annorlunda. Som t ex då vi på marknadsavdelningen nyligen fick fotografera hos vår fantastiska kund Hôtel Eggers mitt i Göteborg.

För er som inte har varit med om en fotografering, så kan vi sammanfatta det med att det är ett omfattande jobb och krävande för miljön där det fotograferas. Om det ska blir bra, alltså. Vilket det ska om det är på Hôtel Eggers. 

Härlig och säkrad miljö

Så, ett riktigt stort tack!

Vi vill verkligen tacka Jessica som är Hotellchef och hennes toppen-kollegor för all hjälp och uppställning! Vi är grymt nöjda med bilderna. Och inte så lite stolta över att få jobba med och hos Göteborgs skönaste och ett av Sveriges äldsta hotell.

Lite om Hôtel Eggers

Hôtel Eggers är ett av Sveriges äldsta hotell som ännu är i drift. Hotellet var också det första i Göteborg som 1880 öppnade en permanent verandaservering

Delar av fastigheten vilar på rester av Göteborgs gamla stadsmur från 1600- och 1700-talen. Redan på 1850-talet bedrevs hotellverksamhet på Drottningtorget på den plats där Eggers nu ligger. 

I samband med byggandet av den västra stambanan 1859 öppnades Järnvägshotellet. Hotellägaren L.E. Lindblad överlät år 1883 rörelsen, vars namn nu var Hotel Christiania, till sin svärson Emil Eggers, som genom omfattande ny- och ombyggnader skapade ett helt nytt och på den tiden synnerligen exklusivt hotell.

Invigning med nytt namn år 1894

“Genom mycket träget & idogt arbete och ej utan många motgångar och besvärligheter kunde jag komma derhän att jag 5 november 1894 kunde inviga mitt nya Hotell som jag på grund av namnförvexling med flera mindre Hotell & för att bibehålla Hotellet för mig lät kalla Hôtel Eggers”.

Så skrev Emil Eggers 1894 och nu får du fortsätta läsa mer om agenter, spioner och legendariska svenska konstnärer på Hôtel Eggers: https://www.hoteleggers.se/om-oss/en-sann-historia

Bild

Länkar

http://www.hoteleggers.se