Publicerad: 05 december 2018

Fire Safe December

December går åt fel håll! De senaste tre åren har bränderna ökat med närmare 40 procent under december månad enligt Trygg-Hansas skadestatistik. Allra mest brinner det under adventshelgerna. Mycket av ökningen gäller våra hem, men även på arbetsplatser och i offentliga miljöer…

 
December går åt fel håll!

De senaste tre åren har bränderna ökat med närmare 40 procent under december månad enligt Trygg-Hansas skadestatistik. Allra mest brinner det under adventshelgerna. 

Mycket av ökningen gäller våra hem, men även på arbetsplatser och i offentliga miljöer ökar risken påtagligt. Konsekvenserna kan bli stora och omfattande och allt annat än vad vi önskar inför jul. Vi vet att endast 3–4 av 10 företag faktiskt jobbar med sitt brandskydd.

Vi gör något åt det tillsammans
Precis som med bränder under övriga året finns det en mängd saker att göra åt den ökade risken under december. Genom att arbete proaktivt och medvetet kan risken minskas och julmyset ändå förgylla vardagen. På företag och i verksamheter är vi skyldiga att jobba med frågan enligt LSO (Lagen om skydd mot olyckor). Den säger att ett Systematiskt brandskyddsarbete skall bedrivas. Och där kommer vi på Presto in med Presto PreVision. 

Vi tar första året! På Presto vill vi att så många företag som möjligt ska kunna sköta sitt systematiska brandskyddsarbete på smartaste och enklaste sätt. Därför tar vi kostnaden för PreVision under första året för alla som kommer igång under december. Vi kallar det Fire Safe December. 

#Varjetimme Varje timme förändras förutsättningar för företag och verksamheter då brand bryter ut. Varje timme riskeras människors liv och hälsa. Varje timme förstör brand tillgångar och gör framtiden osäker. Varje timme gör vi på Presto något åt det. Hör av dig så berättar vi om hur vi kan göra ditt företag till en säkrare arbetsplats.