Publicerad: 14 september 2022

Förvärvet som ger fler personer kunskap om livräddande åtgärder

BildTrond Bjelland, vd och grundare av Trygg Kurs, Gustav Paringer, förvärvsansvarig Presto och Lars Erik Obst, delägare Trygg Kurs
Nu förvärvar Presto, Nordens största brandskydds- och utbildningsföretag, bolagsgruppen Trygg Kurs AS och TK Konsept AS och utbildar därmed nästan 200 000 personer i hela Norden inom brand- och säkerhetsskydd.

För en ökad trygg arbetsplats erbjuder det norska utbildningsföretaget Trygg Kurs AS sina kunder certifierade säkerhetsutbildningar som räddar liv, brand- och industriskydd, första hjälpen-kurser och mycket mer. Nu förvärvar Presto, Nordens största brandskydds- och utbildningsföretag, bolagsgruppen Trygg Kurs AS och TK Konsept AS och utbildar därmed nästan 200 000 personer i hela Norden inom brand- och säkerhetsskydd.

Presto har sedan många år brandskyddsverksamhet i Norge men etablerar sig nu även inom utbildningsaffären i Norge genom förvärvet av Trygg Kurs AS.

– Vi på Presto hjälper våra kunder att skapa trygga och säkra arbetsplatser för att i slutänden rädda liv. Och vi ser förvärvet av Trygg Kurs som en naturlig utveckling av vår verksamhet i Norge. Vi kan nu tillsammans med våra kunder i Norge rädda ännu fler liv då vi varje år utbildar nästan 200 000 personer i hela Norden inom brand- och säkerhetsskydd, säger Filip Bjurström, koncernchef vid Presto.

Trygg Kurs blir Prestos plattform för vidare utveckling av utbildningsverksamheten i Norge och Presto planerar att genomföra många fler förvärv både inom utbildning och brandskydd i Norge. Trygg Kurs erbjuder skräddasydda fysiska utbildningar som genomförs i klassrum, men har även ett brett utbud av digitala utbildningar såsom webinars och e-learnings.

– Det är väldigt roligt att Trygg-bolagen nu blir en del av Presto och därmed med i satsningen på den norska marknaden. Det gör att vi kan utöka utbudet och nå ut till fler aktörer med vår utbildningsverksamhet, ge större kunskap om livräddande åtgärder och verka för en tryggare arbetsplats. Tillsammans kommer vi att bidra till en verklig förändring, säger Trond Bjelland, vd och grundare av Trygg Kurs.

Tillträdet genomfördes den 1 september 2022.

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]

Gustav Paringer

Förvärvsansvarig, Presto
070-561 35 32