Publicerad: 23 februari 2024

Joakim Malmberg blir ny Sverigechef på Presto

Bild
Svenska Presto Group "Presto", Europas ledande koncern inom aktiv brandsäkerhet, första hjälpen och säkerhetsutbildningar har utsett Joakim Malmberg till ny Sverigechef. Han tillträder den 1 mars 2024, och kommer ingå i koncernledningen.

Under de senaste åren har Presto vuxit kraftigt genom en kombination av organisk tillväxt och flera förvärv. Idag är bolaget en helhetsleverantör inom brandsäkerhet, första hjälpen och säkerhetsutbildningar. Presto omsätter 2.7 miljarder kronor och har 1500 anställda på 90 platser. Den nya Sverigechefen Joakim Malmberg har en gedigen erfarenhet inom försäljning och kundservice, och kommer närmast från Sector Alarm, där han arbetat i olika kommersiella roller de senaste 13 åren. ’Han har bland annat haft rollen som Group Sales Director med stort fokus på att expandera verksamheten i södra Europa’ 

Vår marknad växer snabbt och potentialen i Europa är enorm. Vi på Presto är väl positionerade för att kapitalisera på denna utveckling, och jag är övertygad om att Joakim kommer bidra på många olika sätt i den fortsatta tillväxten av bolaget. Han har inte bara den erfarenhet som krävs för att stärka vår position i Sverige, utan de personliga egenskaper som krävs för att skapa framgång i rollen.”, säger Filip Bjurström, VD och koncernchef för Presto.

Den svenska verksamheten inom brand och utbildning är den största inom Presto och har 600 anställda.

"Jag kliver in i rollen som Sverigechef på Presto med stor ödmjukhet. För mig symboliserar Presto trygghet, kunskap och kompetens vilket jag känner mig stolt över att få bli en del av. Det känns inspirerande med en verksamhet som har en sådan stabil grund och samtidigt en enastående potential att trygga ännu fler kunder och hitta lösningar för att minimera risker för olyckor.”, kommenterar Joakim Malmberg

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]

Joakim Malmberg

Sverigechef, Presto
+46 702 33 31 00[email protected]

Det känns inspirerande med en verksamhet som har en sådan stabil grund och samtidigt en enastående potential att trygga ännu fler kunder och hitta lösningar för att minimera risker för olyckor.

Joakim Malmberg - Sverigechef, Presto