Publicerad: 25 juni 2019

Presto Brandsäkerhet AB förvärvar Farligt Gods Gruppen i Sverige AB

Bild
Presto Brandsäkerhet AB förvärvar Farligt Gods Gruppen i Sverige AB och blir därigenom en av Sveriges ledande aktörer för utbildning- och konsultverksamhet inom arbetsmiljö. Presto Brandsäkerhet AB har sedan tidigare förvärvat snabbväxande Aptum AB och bildar en nordisk marknadsledare med över 700 miljoner…

Presto Brandsäkerhet AB förvärvar Farligt Gods Gruppen i Sverige AB och blir därigenom en av Sveriges ledande aktörer för utbildning- och konsultverksamhet inom arbetsmiljö.

Presto Brandsäkerhet AB har sedan tidigare förvärvat snabbväxande Aptum AB och bildar en nordisk marknadsledare med över 700 miljoner kronor i omsättning. Nu tar man steget vidare och förvärvar Farligt Gods Gruppen i Sverige AB med säte i Malmö.

Presto finns på fler än 50 orter i Norden och förser över 50 000 kunder med kunskap, service och produkter genom konceptet ”Fire Risk Management”. Presto är baserat i Katrineholm med egen produktion och centrallager.

Med förvärvet av Aptum, är Presto marknadsledare inom brand och säkerhet i Norrland. Verksamheten erbjuder innovativa helhetsåtaganden inom brandskydd, utbildning och fallskydd och stärker Presto som marknadsledare i Sverige

Farligt Gods Gruppen är en stark regional aktör i utbildningsbranschen inom entreprenad, industri- och transportbranschen. Bolaget bildades 2006 av Finn och ÅsaKonsberg:

– Vi ser att affären med Presto gynnar alla inblandade. Våra kunder får tillgång till ett bredare utbud av utbildningar och våra anställda får möjlighet att utvecklas i en dynamisk miljö. Farligt Gods Gruppens starka ställning i Syd kompletterar Prestos närvaro i nord- och mellansverige.

– Tack vare Prestos breda kompetens kring riskhantering och utbildning mot brand, fallskydd och andra områden inom arbetsmiljö, kommer vi tillsammans att kunna erbjuda ett helhetserbjudande som bidrar till ökad säkerhet på arbetsplatser i Sverige, säger VD Joachim Palmgren på Farligt Gods Gruppen.

– Förvärvet känns helt naturligt efter vårt långa och konstruktiva samarbete. Tack vare Farligt Gods Gruppens starka närvaro inom transport, industri och entreprenad i Syd får vi tillsammans ett helhetserbjudande som bidrar till en tryggare arbetsmiljö i Sverige, enligt Gustav Nord på Presto.

För mer information kontakta:

  • Johan Wiksäter, Divisionchef Presto Brandsäkerhet AB, 070-344 08 29
  • Gustav Nord, Affärsområdeschef Presto Brandsäkerhet AB, 090-780 80 01
  • Joachim Palmgren, VD Farligt Gods Gruppen, 0761-65 67 37 

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]