Publicerad: 12 januari 2021

Presto förvärvar Cupola

Bild
Presto Brandsäkerhet förvärvar Cupola, ett av landets största brandsäkerhetsbolag med verksamhet över hela Sverige. Tack vare Cupola befäster Presto sin position som Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. ”Vi är väldigt glada att få välkomna Cupola och alla medarbetare till Presto-koncernen. Vi får ett…
Bild

Presto Brandsäkerhet förvärvar Cupola, ett av landets största brandsäkerhetsbolag med verksamhet över hela Sverige. Tack vare Cupola befäster Presto sin position som Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet.

”Vi är väldigt glada att få välkomna Cupola och alla medarbetare till Presto-koncernen. Vi får ett stort tillskott av kompetens för den fortsatta tillväxtresan, samtidigt som Cupola bidrar med sin starka position inom systematiskt brandskyddsarbete. Med Cupola blir vi ett ännu bättre bolag som kan ge våra kunder – stora som små – ett tryggt och modernt brandskydd. Tillsammans kommer vi sträva mot vår vision att ingen eller inget ska skadas av brand eller olycka”, säger Filip Bjurström, VD för Presto Brandsäkerhet.

I samband med transaktionen blir Cupolas ägare Pamica ny delägare i Presto-koncernen vid sidan av Prestos huvudägare Adelis.

”Det har varit en spännande resa med Cupola de senaste åren, och det är med glädje vi nu påbörjar nästa kapitel. Cupola och Presto kompletterar varandra väldigt väl och skapar många möjligheter framåt. Vi ser fram emot att stötta fortsatt tillväxt som delägare i Presto ”, säger Jan-Olof Svensson på Pamica.

”Det är mycket glädjande att Cupola – och Pamica som ny delägare – ansluter till Prestos tillväxtresa. Tillsammans blir vi ännu starkare och kan ge våra kunder ett ännu bättre brandskydd, samtidigt som vi leder utvecklingen mot ny teknik och hållbara lösningar”, säger Erik Hallert på Adelis.

Om Presto Brandsäkerhet AB
Presto Brandsäkerhet AB grundades 1959 och är Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Genom helhetslösningar, utbildningar och abonnemangstjänster skapar vi brandsäkra miljöer för små och stora företag i hela Norden. Varje år besöker vi 60 000 kunder, utbildar 40 000 deltagare och återvinner 100 000 brandsläckare vid vår anläggning i Katrineholm. Det är så vi skapar ett tryggt, modernt och hållbart brandskydd. Presto omsätter drygt 1 miljard kronor. Läs mer på www.presto.se.

För mer information kontakta:
Filip Bjurström, VD Presto Brandsäkerhet AB, telefon 070-202 22 20

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]