Publicerad: 12 december 2023

Presto förvärvar danska Parat ApS

Presto förvärvar danska Parat ApS
Nu växer vi ytterligare i Danmark! Genom förvärvet av Parat ApS, med huvudkontor i Billund, stärker vi vårt helhetserbjudande inom brandskydd, första hjälpen och utbildning. Parat ApS grundades 2018, genom sammanslagningen av bolagen Life2save och Helpus, och har sedan dess specialiserat sig inom första hjälpen, brandskydd och arbetsmiljö, vilket även inkluderar områdena ergonomi, psykosocial arbetsmiljö och psykologisk krishantering.

”Vi gläder oss till att bli en del av Presto och att gemensamt fortsätta växa i Danmark. Våra verksamheter kompletterar varandra väl, och jag är övertygad om att det kommer bli en spännande resa för både oss och våra kunder framöver. Parats kunder kommer inte bara få tillgång till en bredare produktportfölj, utan även ett nätverk som sträcker sig ut i Europa”, säger Morten Berthelsen, VD Parat.

”Vi är glada över att välkomna Parat till Presto-familjen, och att skapa synergier tillsammans. Dessutom delar vi redan samma värderingar och vision om att ”tillsammans rädda liv” genom att erbjuda våra kunder rätt utrustning och förstklassiga utbildningar”, säger Filip Bjuström, VD och koncernchef Presto.