Publicerad: 23 mars 2023

Presto förvärvar First-8 – ledande på första hjälpen i Danmark

Från vänster: Anders Kjærsgaard grundare First-8, Gustav Paringer Head of M&A Presto, Mark Nilsson, grundare First-8Från vänster: Anders Kjærsgaard grundare First-8, Gustav Paringer Head of M&A Presto, Mark Nilsson, grundare First-8
Nu förvärvar Presto företaget First-8, som är ledande inom första hjälpen i Danmark.

Presto är Nordens största brandskydds- och säkerhetsutbildningsföretag. Nu förvärvar man danska First-8, som servar och inspekterar hjärtstartare, brandutrustning och första hjälpen-utrustning, med täckning över hela Danmark. Av de 250 000 utbildningsbevis som utfärdas inom första hjälpen i Danmark varje år, står First-8 för 10 procent.

– First-8 växer kraftigt och har en stark ställning på den danska marknaden – tillsammans med grundarna kan vi nu gemensamt accelerera tillväxtresan både i och utanför Danmark, säger Filip Bjurström.

First-8 grundades av Anders Kjærsgaard och Mark Nilsson år 2015 och transaktionen med Presto omfattar 100 procent av aktierna i First-8 Aps, som ägs av grundarna. Anders och Mark kommer att fortsätta leda företaget och arbeta med att utveckla e-handelsplattformen och verksamheten i Danmark.

– First-8:s e-handel säljer i dag även hjärtstartare till Frankrike, Spanien och Italien. Logistikcentret ligger i Århus på Jylland och når hela Europa på två dagar. Vi är glada över att grundarna Mark och Anders ser Presto som en bra samarbetspartner och att de har ett stort intresse av att fortsätta utveckla e-handelssatsningen samt verksamheten i Danmark, säger Filip Bjurström.

First-8 har kontor i Köpenhamn och Århus och nu välkomnar Filip Bjurström de 11 medarbetarna och First-8:s 50 frilansande instruktörer till Prestofamiljen.

– Den här affären etablerar Presto på den danska marknaden och ger oss en plattform för vidare tillväxt i Danmark – även inom brandservice. Det ger oss dessutom en e-handel som kan skalas upp i många länder, säger han och tillägger:

– Kunskap och utrustning inom första hjälpen är av stor vikt när det kommer till att rädda liv. Vi är stolta över att få bli en del av det viktiga arbetet även i Danmark.

– Vi är väldigt glada över att bli en del av Presto-familjen och ser fram emot att arbeta nära våra nya kollegor för att fortsätta leverera första hjälpen-lösningar i världsklass. Det är vårt gemensamma mål att se till att fler får tillgång till första hjälpen-utbildning och utrustning och att fler liv kan räddas, säger Mark och Anders.

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]

Affären etablerar Presto på den danska marknaden och ger oss en plattform för att skydda kunder mot brand och olycka i hela Norden.

Filip Bjurström, koncernchef på Presto