Publicerad: 20 december 2021

Presto förvärvar Peltaco Oy

Bild
Presto har idag förvärvat Peltaco Oy i Finland vilket stärker positionen på den nordiska och finska marknaden. Peltaco kommer att inå i Presto från och med idag, den 20 december 2021.

Presto har idag förvärvat Peltaco Oy i Finland vilket stärker positionen på den nordiska och finska marknaden. Peltaco kommer att inå i Presto från och med idag, den 20 december 2021.

“Vår vision är ‘Alltid säker – ingen och inget skall skadas av brand eller olycka” och för att lyckas med det ska vi finnas nära våra kunder. Genom Peltaco stärker vi nu våra tjänster inom ett nytt geografisk område” säger Jari Kortelainen, VD Presto Paloturvallisuudesta. “Det känns fantastiskt att Peltaco:s erfarenhet och kompetenta personal nu blir en del av Presto”, fortsätter Jari Kortelainen.

Peltaco har varit verksamma i östra Finland, närmare bestämt i staden Kuopio, sedan 1986 och är ledande i sin geografiska region. Peltaco kommer fortsätta sälja säkerhetslösningar, produkter och utbildningar men nu med möjligheten att kunna bemöta hela Finland. Den lokala Kuopio-butiken finns kvar för att möta lokala kunder.

“Kuopio är en av Finlands större städer så för oss känns det självklart med en representation där och jag ser fram emot att vår organisation ska växa ytterligare i Finland, både organiskt och genom fler förvärv”, säger Gustav Paringer, förvärvsansvarig Presto Brandsäkerhet.

“Jag ser fram emot att arbeta med Presto Paloturvallisuuden. Med deras rikstäckande tjänster kommer vi kunna ge våra kunder ännu mer omfattande tjänster över hela Finland, och dessutom kan vi nu erbjuda ett bredare produktpaket, säger Jussi Eskelinen, VD Peltaco.

Om Presto
Presto grundades 1959 och är Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Genom helhetslösningar, utbildningar och abonnemangstjänster skapar vi brandsäkra miljöer för små och stora företag i hela Norden. Varje år besöker vi 80 000 kunder, utbildar 60 000 deltagare och återvinner 100 000 brandsläckare vid vår anläggning i Katrineholm. Det är så vi skapar ett tryggt, modernt och hållbart brandskydd. Presto omsätter drygt 1 miljard kronor. Läs mer på presto.se.

Om Peltaco
Peltaco har en 40-årig bakgrund som expert på brand- och arbetsmiljö. Vi betjänar företag och privatkunder från vår butik och online. Vårt produktsortiment omfattar högkvalitativa arbets- och brandskyddsprodukter samt säkerhetsutbildningar. Läs mer på www.peltaco.com.

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]