Publicerad: 02 augusti 2023

Presto förvärvar tyska marknadsledaren Jockel och bildar Europas ledande aktör inom brandsäkerhet

Bild

Presto AB (”Presto”), Nordens ledande koncern inom brandsäkerhet, första hjälpen och utbildning, förvärvar den tyska marknadsledaren Jockel Brandschutztechnik Service GmbH ("Jockel"). Därmed bildas Europas ledande koncern inom brandsäkerhet och relaterade tjänster, med omsättning på 2,7 miljarder kronor. Huvudägaren Adelis Equity Partners (”Adelis”) investerar ytterligare kapital för att fortsätta driva organisk tillväxt och konsolidering i befintliga och nya marknader.

Sedan 2018, har Presto fyrdubblat sin omsättning, drivet av hög organisk tillväxt och förvärv. Presto har även expanderat internationellt och till nya segment, såsom utbildning, första hjälpen och hjärtstartare, och därmed befäst sin position som den nordiska marknadsledaren.

Nu tar Presto ett nytt transformativt steg genom förvärvet av den tyska marknadsledaren Jockel, och bildar därmed Europas ledande aktör inom brandsäkerhet, första hjälpen och utbildning. Efter förvärvet kommer Presto att årligen besöka och utbilda mer än 80,000 kundföretag med hjälp av sina 1,500 dedikerade medarbetare. Koncernen kommer att omsätta 2,7 miljarder kronor med god lönsamhet.

Genom förvärvet av Jockel skapas stora värden för kunder och partners, som får tillgång till en ännu starkare specialist inom brandsäkerhet, djupare tjänste- och produktkatalog, samt digitala verktyg för en ännu tryggare arbetsplats med fullgod regelefterlevnad.

”Det är med stor glädje vi välkomnar Jockel, och tillsammans blir vi den europeiska marknadsledaren. Vi ser ett växande behov för våra tjänster – inte minst då vartannat företag fortfarande saknar ett fullgott brandskydd – och tillsammans med Jockel kommer vi kunna hjälpa ännu fler kunder att få en trygg och säker verksamhet under mottot ”Tillsammans räddar vi liv”. Jockel och Presto bygger på samma starka entreprenörsanda och vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa med alla nya kollegor från Jockel”, säger Filip Bjurström, VD och koncernchef för Presto.

Laura Peters, VD för Jockel, förblir i sin roll och tillträder samtidigt i styrelsen för Presto.

"Presto är en naturlig partner för oss, och vi ser fram emot att fortsätta stärka våra positioner och växa ute i Europa. Det har varit avgörande för oss att vi delar samma värderingar och vision att utveckla branschen i positiv riktning. Jockel och Presto har mycket att lära av varandra, och tillsammans kan vi bli ett ännu bättre bolag för såväl kunder som medarbetare", säger Laura Peters, VD för Jockel.

Transaktionen är föremål för sedvanligt konkurrensgodkännande.

För mer information:

Filip Bjurström
VD och koncernchef, Presto
+46 70 202 22 20
[email protected]

Laura Peters
VD, Jockel Brandschutz Group GmbH
+49 2234 933480
[email protected]

Om Presto Group
Presto är Nordens ledande aktör med ett heltäckande erbjudande inom brandskydd, första hjälpen och säkerhetsutbildning. Presto grundades 1959 i Katrineholm, Sverige och har sedan dess vuxit till en koncern som idag omsätter cirka 1,8 miljarder kronor och har 1 000 anställda på 80 orter. Företaget har mer än 50 000 kunder i Norden, som erbjuds en helhetslösning inom säkerhet, som syftar till att skapa trygghet och rädda liv. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Sverige. Mer information: www.presto.se


Om Jockel Brandschutz Group
Jockel Brandschutztechnik-Service GmbH och dess dotterbolag grundades 1999 och har idag blivit en av de ledande fullserviceleverantörerna inom brandsäkerhet i Tyskland. Med mer än 450 anställda och 11 orter tillhandahåller Jockel högkvalitativa produkter och tjänster för mer än 40 000 kunder och genererar därmed en omsättning på cirka 55 miljoner euro. Huvudkontoret ligger i Pulheim, Tyskland. Mer information: www.jockel-brandschutz.de