Publicerad: 23 januari 2020

Presto stärker närvaron i Uppland – förvärvar AB Upplands Brandservice

Bild
Ett stort steg i Prestos tillväxtresa togs den 17 januari då Presto och Upplands Brandservice avtalade om samgående. Samgåendet har planerats under hösten och nu förverkligas det och sätter tydligt tonen för 2020, ett år där det kommer hända mycket för Presto. –…

Ett stort steg i Prestos tillväxtresa togs den 17 januari då Presto och Upplands Brandservice avtalade om samgående. Samgåendet har planerats under hösten och nu förverkligas det och sätter tydligt tonen för 2020, ett år där det kommer hända mycket för Presto.

– Jag är övertygade om att Upplands Brandservice och Presto tillsammans kommer att kunna erbjuda kunderna ännu bättre rådgivning och lösningar för skydd mot bränder. Vi är otroligt glada att nu välkomna medarbetarna i Uppland Brandservice in i Prestofamiljen och får med dem in mängder av kompetens och ny energi och kraft i bolaget, säger Filip Bjurström, Koncernchef Presto.

AB Uppland Brandservice som omsätter 65 Mkr har idag 36 medarbetare och kontor i Uppsala, Västerås och Örebro. Bolaget har en marknadsledande ställning i Upplandsregionen och erbjuder ett brett sortiment av produkter och kvalificerade tjänster inom brandskydd. 

Hans och Bo Blomberg, ägare på AB Upplands Brandservice:
– Att nu bli en del av Prestofamiljen känns mycket spännande och är ett naturligt nästa steg för bolaget. Vi har varit störst i Uppland ett bra tag och nu ska vi på en resa och bli störst i hela Norden. Den tanken stimulerar oss och kollegorna rejält! 

Om Presto Brandsäkerhet
Presto finns i Sverige, Norge och Finland på 70 orter med nära 500 dedikerade medarbetare som dagligen med rådgivning och ett brett utbud av tjänster och produkter hjälper våra kunder att identifiera risk och skapa skydd mot brand och olycka. Prestos ledstjärna är ”Alltid säker – Ingen eller inget skall skadas av bränder och olycka” och vår mission är att alltid, varje timme, finnas nära våra kunder för att förhindra brand och olycka. Företaget grundades i Katrineholm 1959 och hjälper idag alla olika typer av företag och organisationer att ta fram en anpassad och effektiv riskhantering mot brand och olycka med konceptet ”Fire Risk Management”. För mer information se www.presto.se.

Om Upplands Brandservice
Sedan 1943 har Upplands Brandservice varit en komplett leverantör av förebyggande brandskydd. Kunnandet, utrustningen och personalen har stått i centrum i ambitionen att hjälpa kunden att skydda sin personal, sina besökare och sin egendom. Upplands Brandservice har alltid strävat efter att hjälpa kunden att planera för en tryggare framtid. Utbilda, lägga upp smarta rutiner, anpassa utrustningen efter kundens behov och ge råd vid om- och nybyggnad. För mer information se www.ub.se.

För mer information kontakta:
– Filip Bjurström, VD Presto Brandsäkerhet AB, 070-202 22 20
– Hans Blomberg, Ägare AB Upplands Brandservice, 070-783 86 45 

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]