Publicerad: 07 mars 2022

Presto stärker sin position i Finland

Bild
Nordens största brandskydd- och utbildningsföretag, Presto, ökar sin närvaro i Finland. Genom förvärvet av Uudenmaan Koulutuskeskus Oy, ett utbildningsföretag inom arbetsmiljö, första hjälpen och brandskydd, breddar Presto sitt utbud på den finska marknaden och hoppas kunna stärka kunskapen ytterligare hos kunderna om livräddande…

Nordens största brandskydd- och utbildningsföretag, Presto, ökar sin närvaro i Finland. Genom förvärvet av Uudenmaan Koulutuskeskus Oy, ett utbildningsföretag inom arbetsmiljö, första hjälpen och brandskydd, breddar Presto sitt utbud på den finska marknaden och hoppas kunna stärka kunskapen ytterligare hos kunderna om livräddande insatser. Förvärvet sker genom Prestos dotterbolag Suomen Ensiapukoulutus Oy.

“Som ett naturligt steg i vår fortsatta tillväxtresa i Norden förvärvar vi nu Uudenmaan Koulutuskeskus. Att Uudenmaan Koulutuskeskus nu blir en del av Presto känns väldigt bra då vi stärker vårt erbjudande ytterligare på den finska marknaden. Finland är en fortsatt viktig marknad för oss att vara tillgängliga på för våra kunder över hela Norden med ett brett erbjudande”, säger Filip Bjurström, VD Presto.

“Att bli en del av Presto genom Suomen Ensiapukoulutus känns väldigt bra. Att besitta kunskap om säkerheten på en arbetsplats är grundläggande och vi kommer nu kunna bredda våra tjänster och tillgänglighet ytterligare”, säger, Risto Vuorinen, Uudenmaan Koulutuskeskus Oy.

Uudenmaan Koulutuskeskus Oy är ett utbildningsföretag inom arbetsmiljö, första hjälpen och brandskydd. Företaget har sin bas i Helsingfors, men sprider kunskap genom utbildningar över hela Finland.

Att känna till hur man ska agera vid händelse av en olycka är en av de viktigaste delarna inom säkerhet då det ger möjlighet att rädda liv. Uudenmaan Koulutuskeskus Oy har stor kunskap och erfarenhet inom området och vi är glada att vi tillsammans med dem stärker Prestos verksamhet inom utbildningar i Finland”, säger Gustav Paringer, Förvärvsansvarig, Presto.

För mer information, vänligen kontakta:

Filip Bjurström, VD och koncernchef, Presto Brandsäkerhet, telefon 070-202 22 20
Gustav Paringer, Förvärvsansvarig, Presto, telefon 070-561 35 32

Om Presto
Presto grundades 1959 och är Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Genom helhetslösningar, utbildningar och abonnemangstjänster skapar vi brandsäkra miljöer för små och stora företag i hela Norden. Varje år besöker vi 80 000 kunder, utbildar 60 000 deltagare och återvinner 100 000 brandsläckare vid vår anläggning i Katrineholm. Det är så vi skapar ett tryggt, modernt och hållbart brandskydd. Presto omsätter drygt 1 miljard kronor. Läs mer på presto.se.

Om Uudenmaan Koulutuskeskus Oy
Uudenmaan Koulutuskeskus Oy är ett utbildningsföretag inom arbetsmiljö, första hjälpen och brandskydd. Företaget har sin bas i Helsingfors, men sprider kunskap genom utbildningar över hela Finland.

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]