Publicerad: 01 december 2021

Presto stärker sin position i Västmanland – förvärvar lokalt brandsäkerhetsföretag

Bild
Tillväxtresan för Nordens största brandskydd- och utbildningsföretag Presto fortsätter. Nu stärker företaget sin lokala närvaro även i Västerås genom förvärvet av Västmanlands Brandservice.

Tillväxtresan för Nordens största brandskydd- och utbildningsföretag Presto fortsätter. Nu stärker företaget sin lokala närvaro även i Västerås genom förvärvet av Västmanlands Brandservice.

– Att knyta till sig lokala och engagerade företag och entreprenörer är oerhört viktigt för oss på Presto, som själva har rötterna i ett familjeföretag från Katrineholm. Tillsammans med Västmanlands Brandservice kommer vi kunna stärka vår närvaro lokalt och marknaden får nu tillgång till Prestos breda utbud och kompetens inom brandskydd och utbildning, säger Filip Bjurström, VD och koncernchef Presto.

Västmanlands Brandservice har funnits sedan 2008 och är idag heltäckande inom brandskydd. Tack vare förvärvet blir det lättare att växa och utveckla affärerna med kunderna ännu mer.

–Det känns som ett naturligt och mycket roligt steg för oss. Våra verksamheter passar väl ihop och kompletterar varandra på många sätt. Vi har redan ett konstruktivt samarbete med Presto och detta ger oss möjligheter att stärka vårt erbjudande till marknaden, säger Stefan Eriksson, VD Västmanlands Brandservice.

-Många av våra kunder har vi arbetat länge tillsammans med. Nu ser vi fram emot att kunna bygga vidare på de goda kundrelationer som vi har och bredda vårt erbjudande ytterligare och även kunna växa med våra kunder i hela Västmanland, säger Lars Niklasson, regionchef Mitt Presto.

För mer information, vänligen kontakta:

Filip Bjurström, VD och koncernchef, Presto Brandsäkerhet, telefon 070-202 22 20
Stefan Eriksson, VD, Västmanlands Brandservice, telefon 076-290 23 11

Om Presto
Presto grundades 1959 och är Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Genom helhetslösningar, utbildningar och abonnemangstjänster skapar vi brandsäkra miljöer för små och stora företag i hela Norden. Varje år besöker vi 80 000 kunder, utbildar 60 000 deltagare och återvinner 100 000 brandsläckare vid vår anläggning i Katrineholm. Det är så vi skapar ett tryggt, modernt och hållbart brandskydd. Presto omsätter drygt 1 miljard kronor. Läs mer på presto.se.

Om Västmanlands Brandservice
Västmanlands Brandservice är ett lokalt brandserviceföretag i Västerås som grundades 2008. Företaget består av sju medarbetare och har kunder i hela Västmanland. Man erbjuder service, rådgivning, utbildningar och ett brett sortiment av brandskyddsprodukter. Läs mer på vbrand.se.

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]