Publicerad: 17 maj 2018

Tryggt och förberett för upplevelser i världsklass – Presto är Official Supplier till Volvo Ocean Race stoppet i Göteborg

Bild
Under stoppet på Frihamnspiren 14–21 juni i Göteborg ansvarar vi på Presto för brandskydd och riskhantering för en säker och trygg evenemangsupplevelse. Från arbetsplats till fullfjädrad evenemangsarena Skillnaden mellan Frihamnen i Göteborg en kall vinterdag i februari och under raceveckan 14-21 juni kan…

Under stoppet på Frihamnspiren 14–21 juni i Göteborg ansvarar vi på Presto för brandskydd och riskhantering för en säker och trygg evenemangsupplevelse.

Från arbetsplats till fullfjädrad evenemangsarena

Skillnaden mellan Frihamnen i Göteborg en kall vinterdag i februari och under raceveckan 14-21 juni kan knappast vara större. Förändringen från öde och bistert betonglandskap till ett sprudlande hav av folk, glädje och världens vassaste havskappseglingsbåtar innebär ett enormt arbete.Området på Frihamnen i Göteborg skall byggas om för att klara 10 000 tals människor på en och samma gång. Och alla gäster ska kunna ha det trivsamt och bekvämt. Alla ska kunna dricka, äta sig mätta och njuta. Det ska finnas kul saker att göra, se och uppleva. Allt med en känsla av att vara i en säker, trygg och trivsam miljö. Som Official Supplier till Volvo Ocean Race i Göteborg ansvarar vi på Presto för arbetet och följande säkerhetsutmaningar:

– Evenemangssäkerhet – riskhantering
– Brandskyddsanalys
– Utrymning och Crowd Dynamics – Hjärt- och lungräddning
– Tekniskt brandskydd
– Utbildning och kunskap

Över 100 timmar för praktisk och verklighetstrogen säkerhetsövning

– Vi jobbar för att genomföra en jätteövning som kommer att involvera de allra flesta av personalen på plats under festveckan. Övningen kommer att vara superverklig och minutiöst planerad för att alla ska känna sig max förberedda och insatta i sina roller, om nått mot förmodan skulle hända, säger Jens Andersson, Regionchef Presto i västsverige.

Följ vårt arbete och läs mer på oceanrace.presto.se

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]