Publicerad: 10 oktober 2023

Vi fortsätter att växa – nytt förvärv i Finland

Företaget är specialiserade på aktiva brandsäkerhets- och skyddsrumslösningar
Presto har idag förvärvat ett nytt spännande finskt företag – brandsäkerhetsföretaget Sammutinhuolto Santtu Aitala Oy som erbjuder aktiva brandsäkerhets- och skyddsrumstjänster. Sammutinhuolto Santtu Aitala grundades år 2007 och verkar i Kymenlaakso-regionen i sydöstra Finland. 

Företaget är specialiserat på aktiva brandsäkerhets- och skyddsrumstjänster och har vuxit betydligt de senaste två åren, med anledning av rådande säkerhetspolitiska läge i regionen.

– Våra kunder är mer medvetna om behovet av proaktiva säkerhetslösningar, och efterfrågan på skyddsrumstjänster har ökat avsevärt. Med Prestos styrka och breda utbud av utbildning och tjänster kan vi fortsätta att utöka vårt erbjudande och leverera säkerhet till det finska folket, säger Santtu Aitala, VD och grundare av företaget som bär hans namn.

Alla nuvarande tjänster från Sammutinhuolto Santtu Aitala kommer att förbli oförändrade. Dessutom kommer kunder att kunna dra nytta av Prestos fulla utbud av produkter och tjänster, inklusive omfattande säkerhetsutbildning och första hjälpen.

– Santtu Aitala är en perfekt match för vår verksamhet inom aktiv brandsäkerhet. En expansion till nya geografiska områden, som detta förvärv, gör att vi kan erbjuda våra tjänster till en ännu bredare kundbas, och tillsammans kommer vi att arbeta mot vår vision att rädda fler liv, avslutar Tero Roivainen, landschef på Presto Finland.