Publicerad: 09 juli 2019

Presto blir den ledande aktören för brand och säkerhet på det norska vestlandet

Bild
Presto Group AB har sedan tidigare förvärvat snabbväxande Aptum AB och är svensk marknadsledare med över 700 miljoner kronor i omsättning. Nu påbörjas expansion i Norge genom förvärvet av majoriteten i Alf Lea & Co. Brannvern AS samt brand och säkerhetsdelen i Alf…

Presto Group AB har sedan tidigare förvärvat snabbväxande Aptum AB och är svensk marknadsledare med över 700 miljoner kronor i omsättning. Nu påbörjas expansion i Norge genom förvärvet av majoriteten i Alf Lea & Co. Brannvern AS samt brand och säkerhetsdelen i Alf Lea Dykk AS genom dotterbolaget Brann & Sikkerhets Service AS.

Presto finns på fler än 50 orter i Norden och förser över 50 000 kunder med service och produkter genom konceptet ”Fire Risk Management”. Presto är baserat i Katrineholm med egen produktion och centrallager.

Bild

Alf Lea & Co. Brannvern AS är Norges äldsta varumärke inom brandskydd. Företaget är verksamt inom försäljning och service av brand- och säkerhetsutrustning inom shipping och industri på det norska vestlandet.

– I Presto och Brann & Sikkerhets Service AS finner våra medarbetare och kunder en trygg och stark ägare som kan fortsätta att utveckla verksamheten, säger Toralf Lea Jr. på Alf Lea & Co. Brannvern.

– Efter ett långt och givande samarbete känns denna utveckling fantastisk. Tillsammans kan vi ge kunderna marknadens bästa helhetserbjudande inom brand och säkerhet på det norska vestlandet, säger Adm Dir. Arne Gabrielsen på Brann & Sikkerhets Service AS

– Affären och vår ökande kraft och närvaro i Norge är ett tydligt första steg i resan mot ledarskapet i Norden, säger VD Presto Group AB Filip Bjurström. Det kommer mer!

För mer information kontakta:

  • Filip Bjurström, VD Presto Group AB, + 46 70 202 22 20
  • Toralf Lea Jr., Alf Lea & Co. Brannvern AS, +1 954 812 1701
  • Arne Gabrielsen, Adm Dir. Brann & Sikkerhets Service AS, +47 951 02 949 
Bild

Om Presto Brandsäkerhet
Presto Brandsäkerhet AB är en komplett partner genom konceptet ”Fire Risk Management” omfattande säkerhetstjänster och produkter inom brandskydd med tillhörande rikstäckande service. Företaget grundades i Katrineholm 1959 och hjälper idag alla olika typer av företag och organisationer att ta fram anpassat och en effektiv riskhantering kopplat till brandskydd. Med nära 60 års erfarenhet och stor lokal närhet med över 300 anställda är Presto idag en ledande aktör i branschen. Presto har verksamhet i Sverige, Norge och Finland. För mer information se www.presto.se.

Bild

Om Alf Lea Brannvern AS
Alf Lea Brannvern AS grundades 1950 som ett specialistföretag inom brandskydds- och säkerhetsutrustning. Företaget är verksamt inom installation, försäljning och service av brandskyddsutrustning för offshore-, marin-, industri- och jordbrukssektorn. Bolaget har etablerat långsiktiga ramavtal med kommuner, rederier, oljebolag och säkerhetscentrar för offshore-personal. Certifiering av svetscentraler m.m.

Om Alf Lea Dykk AS
Servar den profesionella dykmarknaden samt fritidsdykare. I produktsortimentet finns bl.a. rökdykningsutrustning, medicinsk syreutrustning/Oxybox. Trycktest av alla typer av flaskor stl 0,2-80ltr 200/300bar. Tjänster som erbjuds: Bauer kompressorservice samt reparationer. Rökdykningsutrustning, medicinsk syreutrustning/Oxybox servicas och repareras även det. Test av räddningsdräkter och kemiska dräkter genomförs samt test av flytvästar och säkerhetsventiler.
Brand- och säkerhetsavdelningen tillsammans med två av de anställda går över till Alf Lea Brannvern AS.

Bild

Om Brann & Sikkerhets Service AS
Brann & Sikkerhets Service AS grundades 1995 som ett specialistföretag inom brandskydds- och säkerhetsutrustning.
Företaget är verksamt inom installation, försäljning och service av brandskyddsutrustning för offshore-, marin-, industri- och jordbrukssektorn. Bolaget har etablerat långsiktiga ramavtal med kommuner, rederier, oljebolag och säkerhetscentrar för offshore-personal. Certifiering av svetscentraler. Service och reparation av MSA- och Bauer-kompressorer.  Tryckprovning av alla flasktyper och -storlekar från 0,2 till 80 liter och 200/300 bar m.m.