Publicerad: 19 april 2016

Presto hjälper Sofias Änglar att brandsäkra hos olycksdrabbad familj

En olycka kommer sällan ensam. 2002 var Camille med om en olycka som förändrade hela hans liv. Det var också det olyckliga startskottet för en rad andra olyckor samt en brand som kom att drabba den svensk-syrianska storfamiljen i Södertälje. Kanal5-programmet Sofias Änglar…

 En olycka kommer sällan ensam. 2002 var Camille med om en olycka som förändrade hela hans liv. Det var också det olyckliga startskottet för en rad andra olyckor samt en brand som kom att drabba den svensk-syrianska storfamiljen i Södertälje.

Kanal5-programmet Sofias Änglar bestämmer sig för att hjälpa den olycksdrabbade familjen och bad därför Presto om hjälp att brandsäkra deras hem. Tack och lov klarade sig alla i familjen mirakulöst ur branden som inträffade 2008, men barnen har fortfarande men i form av posttraumatisk stress. Det var därför ett av de viktigaste uppgifterna för Sofias Änglar att få dem att känna trygghet i sitt hem framöver.

Presto utrustar i programmet familjens villa med brandvarnare, pulversläckare och en brandfilt. Våra brandskyddstekniker påpekar hur viktigt det är att ha brandvarnare i sovrummen samt vikten av utbildning för att kunna hantera en brand på bästa sätt. Därför anordnar Presto även en grundutbildning i brandskydd till föräldrar och anhöriga för att de ska kunna känna sig trygga i hemmet.

Programmet kan ses i sin helhet på: http://www.dplay.se/sofias-anglar/season-6-familjen-chamoun/

Sofias-Presto-1
Sofias-Presto-2