Publicerad: 17 juni 2020

Presto stärker sin position inom säkerhetsutbildningar

Bild
Från och med 1 juli sluter NUAB upp i Prestos resa mot att bli Nordic Champion. NUAB är ett väletablerat bolag från norra Sverige med bred erfarenhet inom utbildningar kopplat till brand och säkerhet.

Från och med 1 juli sluter NUAB upp i Prestos resa mot att bli Nordic Champion. NUAB är ett väletablerat bolag från norra Sverige med bred erfarenhet inom utbildningar kopplat till brand och säkerhet.

”Det är med glädje vi välkomnar NUAB in i familjen. Utöver stor kompetens besitter dem också ett utbud av utbildningar som kommer komplettera och stärka vårt tjänsteerbjudande på Presto”, säger Filip Bjurström Koncernchef Presto Brandsäkerhet.

Bolaget omsätter idag 17 Mkr. Huvudkontoret ligger i Piteå men fler kontor finns också i Umeå, Stockholm och Jönköping.

David Nilsson, ägare på NUAB, fortsätter ”Att nu bli en del av Presto-familjen känns spännande och är ett naturligt nästa steg för bolaget. Vi ser fram emot att få möjlighet att bidra med vårt nätverk och våra kunder till att utveckla säkerhetsutbildningar för hela Norden. Den tanken stimulerar oss alla”.  

Om Presto Brandsäkerhet
Presto Brandsäkerhet AB är en komplett partner genom konceptet ”Fire Risk Management” som omfattar tjänster och produkter inom brandskydd och säkerhet med tillhörande rikstäckande service. Företaget grundades i Katrineholm 1959 och hjälper idag alla olika typer av företag och organisationer att ta fram en anpassad och effektiv riskhantering kopplat till brandskydd. Med nära 60 års erfarenhet och stor lokal närhet med över 600 anställda är Presto idag en ledande aktör i branschen. Presto har verksamhet i Sverige, Norge och Finland. För mer information se www.presto.se.

Om NUAB
Sedan 2007 har NUAB ständigt utvecklat sitt bolag till en större utbildningsaktörer i Sverige. NUAB har med engagemang och omsorg om den enskilde arbetaren arbetat för att kunna leverera de bästa utbildningarna på marknaden. Kunnandet, utrustningen och personalen har stått i centrum i ambitionen att hjälpa kunden att skydda sin personal, sina besökare och sin egendom. NUAB har alltid strävat efter att hjälpa kunden att planera för en tryggare framtid. NUAB Fallskydd är inte del av förvärvet och kommer att drivas och förvaltas av VD:n Daniel Degerman.
För mer information se www.nuab.se.

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]