Publicerad: 02 september 2019

Riskpodden avsnitt 8 – Live från Scandinavian Invitation

Bild
Kan en podd som handlar om riskhantering vara vågad? Vi tycker allt att den var det när vi satsade på att spela in avsnitt nr 8 live mitt under Sveriges största golfhändelse under 2019 – Europatour tävlingen Scandinavian Invitation. Dessutom vågade vi satsa…

Kan en podd som handlar om riskhantering vara vågad? Vi tycker allt att den var det när vi satsade på att spela in avsnitt nr 8 live mitt under Sveriges största golfhändelse under 2019 – Europatour tävlingen Scandinavian Invitation. Dessutom vågade vi satsa på att bjuda in Kristoffer Thuresson som är tävlingens säkerhetsansvarige.

Bild

Med 70 000 besökare, över 700 funtionärer och hundratals elitgolfare, partners, servicepersonal igång samtidigt fanns en uppenbar risk att ett plötsligt larm kunde rycka honom abrupt från mikrofonen. Men turen stod oss bi. Eller var det kanske Kristoffers hårda arbete och koll på läget? Vi anar att det var en stor del det senare. 

Hur hanterar man risk på ett jätte-event som Scandinavian Inviation?

Kristoffer och vår poddvärd, Daniel, pratar under dryga halvtimmen om en mängd aspekter av risk och säkerhet. Vad är det viktigaste sakerna att tänka på, vad kan överraska och hur hanterar man både besökares, personals och golftävlandes säkerhet utan att inkräkta på upplevelsen. 

Verklig nytta av HLR träning

Inför eventet tränade Presto 15 teamledare för de närmare 700 funktionärerna grundligt i HLR. Då ca 10 000 personer per år drabbas av plötsligt hjärtstopp är sannolikheten att det kan hända på stora event påtaglig och därför måste förberedelserna och kunskapen vara på plats. Och tyvärr, men inte överraskande, föll en åskådare ihop under fredagens spel. Lyssna på podden så berättar Kristoffer mer om hur det förlöpte

Här är alla avsnitt av Riskpodden

Du kan lyssna på Riskpodden här på sidan eller i exempelvis iTunes eller Acast.