Publicerad: 29 september 2020

Älska ditt brandskydd!

Bild
Bränder anses vara den allra största risken för företaget enligt säkerhetschefer men enligt vår undersökning som genomfördes tidigare i år vet många med sig att man slarvar. Hur vet man att en brandsläckare verkligen fungerar när olyckan är framme? Eller vem ser efter…

Bränder anses vara den allra största risken för företaget enligt säkerhetschefer men enligt vår undersökning som genomfördes tidigare i år vet många med sig att man slarvar. Hur vet man att en brandsläckare verkligen fungerar när olyckan är framme? Eller vem ser efter att de gröna utrymningsskyltarna leder till en utrymningsväg? Att ha kontroll över sitt brandskydd är viktigt och det skapar trygghet både för dig och dina medmänniskor.

Vem behöver service av brandskydd?

Bild

Vi ser exempelvis över och gör riskbedömning utifrån

  • När olyckan är framme är det viktigt att man snabbt kan utrymma området och sätta sig i säkerhet om en insats inte bedöms möjligt.
  • Räddningsvägar och fritt tillträdde för räddningstjänsten är att ytterst vikt men det hamnar lätt saker som blockerar möjligheter att sig fram.
  • Det är viktigt att ha bra förutsättningar för att kunna hantera ett plötsligt hjärtstopp och hastigt insjuknande. Hjärtstartare och första hjälpen-stationer kan vara skillnad mellan liv och död.
  • Brandsläckare eller andra släckredskap är viktigare än vad man tror. Ett brandförlopp går fort och det är därför viktigt att dessa är strategiskt utplacerade för en snabb insats.