Publicerad: 14 augusti 2019

En knockad katt och Lee Trevino – vinnarna är utsedda!

Bild
Nu har vi tagit del av många roliga och underhållande golfhistorier och rättat frågor högt och lågt. Att golf är en folksport som engagerar stort i vårt land tycker vi oss märka både på antalet tävlingsbidrag och kvaliteten på alla golfhistorier. Vi passar…

Nu har vi tagit del av många roliga och underhållande golfhistorier och rättat frågor högt och lågt. Att golf är en folksport som engagerar stort i vårt land tycker vi oss märka både på antalet tävlingsbidrag och kvaliteten på alla golfhistorier. Vi passar på att inflika en lite ursäkt för att resultatet dröjt lite längre än utlovat. Men nu är vinnarna äntligen korade! Och meddelade. Framförallt plats 1 och 2 som kommer att få en heldag för två på Scandinavian Invitation.

Vinnare nr 1 är Marita Johansson som svarade rätt på alla frågor och bidrog med följande fina upplevelse:

Jag slog iväg en boll och fick panik när jag kom fram till den. Bredvid låg en katt halvt medvetslös. Var det min boll som hade träffat katten? Jag blev skärrad och tog den i min famn och for iväg till närmaste veterinär. Väl där sa de att det inte var någon större fara. Jag åkte hem och efter några dagar ringde de från veterinären och frågade om jag ville behålla katten då det inte varit någon där och efterlyst den. Jag kände mitt ansvar och hämtade katten. Nu tänker jag tillbaks på stunden med Sotis i min famn.

Vi välkomnar Marita med sällskap till lördagens tävlingar och sköna lounge-häng på Hills Golf & Country Club och Scandinavian Masters.

På plats nummer 2 har vi Fredrik Thoms som hamnade i en oväntat spännande fyrboll i Florida. Fredrik med sällskap träffar vi på torsdagen då det bl. a bjuds VIP Clinic med någon av proffsspelarna på Europatouren.

I november 1993 åkte jag och en kompis till Orlando, Florida, för att spela golf.  Vi hade gjort noggranna förstudier om Orlandos alla golfbanor och förväntade oss en fantastisk golfsemester. Vi hade 14 dagar på plats i Orlando 10 dagar skulle ägnas åt golf. Dag tre hade vi valt att spela på en bana som heter Hunters Creek. Banan höll utmärkt klass och när vi skulle erlägga green fee fick vi en smärre chock: 650 kr för 18 hål. Vi checkade in och hämtade vår golfbil och åkte mot första tee. Vi anlände till tee 1 och där satt två något äldre golfare och väntade på att slå ut. Båda bar golfkepsar. Vi såg inga golfspelare som var på fairway varpå vi frågade herrarna om de inte skulle slå ut. Den ena mannen frågade då om vi inte kunde gå ut i en fyrboll. Jag och min kompis diskuterade ett tiotal sekunder och tänkte att vi gott och väl kunde “valla” farbröderna runt golfbanan. Vi frågade om farbrödernas hcp och blev något chockade över att de båda “were professional golfers”. Efter första hålet kände vi igen den ena mannen – Lee Trevino, en mycket känd f d tourspelare. Har spelat i alla stora tourtävlingar. Den ronden kommer jag aldrig att glömma. Vi fick en fantastisk golflektion. Lee gick på tre under par. Själv gick jag 15 över par.

Här kan du läsa mer om en av golfen verkliga hjältar Lee Trevino http://www.worldgolfhalloffame.org/lee-trevino/ som bland annat är känd för sina roliga och skarpa citat, som denna:

There is no such thing as a natural touch. Touch is something you create by hitting millions of golf balls.”

Platser  3-10 togs av följande som alla får en Presto Eco skumsläckare hemskickad.

  • Michael Cassaras 
  • Magnus Rahm
  • Frida Axell 
  • Peter Karlsson 
  • Henry Sjögren 
  • Anders Dannaahlgren 
  • Patrik Jerrestam 
  • Emelie Erlandsson 

Vi tackar alla som deltagit och gratulerar alla vinnare!