Publicerad: 04 november 2016

Presto levererar brandskydd till vårdcentral på avlägsen ö

Bild
Presto var en av flera leverantörer till detta mycket annorlunda projekt, nämligen byggandet av en vårdcentral på ön Tristan da Cunha. Det speciella med ön är att det är den plats på jorden som ligger längst bort från någon annan bebodd plats – belägen…

Presto var en av flera leverantörer till detta mycket annorlunda projekt, nämligen byggandet av en vårdcentral på ön Tristan da Cunha. Det speciella med ön är att det är den plats på jorden som ligger längst bort från någon annan bebodd plats – belägen mitt i Atlanten mellan Sydamerika och Afrika.

För Prestos beställare, Top Housing Project Management i Höllviken, är detta vardag i deras roll som leverantör av permanenta prefabricerade byggnader för växande och svårtillgängliga marknader världen över. I Prestos fall är detta däremot en unik beställning eftersom inget liknande tidigare efterfrågats. Beställningen innebar brandskydd av två teknikrum med två gassläcksystem bestående av Novec1230 släckmedel och detekteringssystem till dessa.

– Det var ett mycket häftigt projekt i dess unika utformning! Det visar att Presto har kunskapen och kapaciteten att leverera brandskydd utformat efter alla förutsättningar, även de mest extrema. Jag ser fram emot fler liknande projekt, säger Rikard Lövgren, projektledare på Presto.

Projektet blev uppmärksammat av SVT Sydnytt 4 oktober, vid lastningen av hela bygget på båten som skall transportera ner materialet till ön.

Länk till inslaget:
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/hollvikenforetag-specialdesignar-sjukhus-for-en-o