Publicerad: 21 april 2016

Presto och Scandic genomför skarp övning i Gävle

Tidigare i år arrangerade Presto tillsammans med Räddningstjänsten en skarp övning med hotellet Scandic CH i Gävle. Övningen var oannonserad för personalen och på så sätt kunde övningen bli så autentisk som möjligt när personalen fick ingripa och hantera händelsen på samma sätt…

Tidigare i år arrangerade Presto tillsammans med Räddningstjänsten en skarp övning med hotellet Scandic CH i Gävle. Övningen var oannonserad för personalen och på så sätt kunde övningen bli så autentisk som möjligt när personalen fick ingripa och hantera händelsen på samma sätt som de skulle göra vid en riktig brand.

Presto har ett nära samarbete med Scandic för att hela tiden utveckla och förbättra säkerheten på deras hotell. Med övningar som dessa och specialanpassade utbildningar ligger Scandic i framkant för brandsäkerhet på hotell, något som märks på personalens engagemang och kunnande.

– En sån här skarp övning är fantastiskt bra att följa upp med en utbildning där vi kan återkoppla till det här, säger hotelldirektören Karin Lundman på Scandic CH.

Att brandskyddsarbete är mycket viktigt för Scandic tydliggörs inte minst genom att samtliga Scandic-hotell i Sverige fått Brandskyddsföreningens certifiering “Brandskyddat hotell”.  Presto har bistått Scandic i certifieringsarbetet för detta såväl som arbetet med att uppfylla den svenska standarden Hjärtsäker Zon på hotellen.

Se ett två minuter långt filmklipp som sammanfattar övningen:

Länkar:

• Läs mer om våra utrymningsövningar • Brandskyddsföreningens certifiering “Brandskyddat hotell” • Svenska standarden Hjärtsäker Zon • Scandic Hotels

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]